Home Featured Friend Computer autoriseert Bigben voor de aankondiging van Paranoia: Happiness is Mandatory

Friend Computer autoriseert Bigben voor de aankondiging van Paranoia: Happiness is Mandatory

by Jos Vis

Als een blijk van goedgunstigheid heeft Friend Computer BIGBEN geautoriseerd om deel uit te maken van een project dat het leven van jou en je medeburgers nóg perfecter zal maken. Samen met Cyanide en Black Shamrock heeft het bedrijf zich aangesloten bij de welwillende medewerkers van Friend Computer voor de aankondiging van Paranoia: Happiness is Mandatory: een zwart-humoristische CRPG, gebaseerd op de tabletop role-playing game van Dan Gelber, Greg Costikyan en Eric Goldberg.

Wanneer je als burger dit leest, behoor je officieel tot de vertrouwelingen van Friend Computer. Waarschijnlijk ben je zelfs een van zijn favorieten. Om zijn waardering voor je te tonen, word je officieel in dienst genomen als Troubleshooter met Red-clearance! In die rol is het jouw missie om de verraders van Alpha Complex te ontmaskeren en neutraliseren. Friend Computer zal je zeker voor je loyaliteit belonen!

Blijf waakzaam! Vertrouw niemand! Houd je laser bij de hand, want ondanks de onbetwistbare vriendelijkheid van Friend Computer is Alpha Complex niet volledig veilig. Tijdens je missies moet je daarom ook wel eens vechten, bijvoorbeeld tegen terroristen, verraderlijke mutanten en geheime genootschappen.

Omdat zelfs de leden van je eigen team een bedreiging kunnen vormen, moet je ze om de tuin leiden en plannen smeden om te overleven. Wees gewaarschuwd, je wordt voortdurend in de gaten gehouden en indien nodig kan je bestaan zonder verdere kennisgeving beëindigd worden. Maar dat is minder erg dan het klinkt, want er zijn altijd nog klonen beschikbaar om je geluk opnieuw mee te beproeven. Verwacht echter niet dat zo’n nieuwe kloon identiek is aan het origineel…

Ondanks alles wat je net hebt gehoord, kun je er zeker van zijn dat Alpha Complex een utopie is en dat altijd zal blijven. Dankzij Friend Computer zal je elke dag gelukkig zijn. Wat kijk je nu? Bespeur ik enige twijfel? Ben je wel gelukkig, burger? Wees gewaarschuwd, het niet eens zijn met Friend Computer staat gelijk aan verraad, en verraderlijke acties worden met de dood bestraft…

De game verschijnt in 2019 voor pc en consoles, op het moment dat Friend Computer daar zin in heeft.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: