Home Gaming Jagex kondigt samenwerking aan met indiestudio Games by Malcs om Melvor Idle te publiceren, een op RuneScape geïnspireerde inactieve game

Jagex kondigt samenwerking aan met indiestudio Games by Malcs om Melvor Idle te publiceren, een op RuneScape geïnspireerde inactieve game

by Jos Vis

Britse uitgever en ontwikkelaar van videogames Jagex, maker van de iconische levende game RuneScape-franchise, heeft vandaag aangekondigd dat het gaat samenwerken met indie-ontwikkelaar Brendan Malcolm om Melvor Idle te publiceren onder de vlag van Jagex Partners. Melvor Idle, momenteel in Early Access, is een game die sterk is geïnspireerd op de beroemde RuneScape-franchise van Jagex en al meer dan 600.000 keer is gedownload via Steam, App Store en Google Play.

Melvor Idle is het geesteskind van de Australische solo-ontwikkelaar Brendan Malcolm, een speler van RuneScape sinds zijn jeugd. volwassen leven. Geïnspireerd door de setting, vaardigheden, gevechten en mechanica van RuneScape, distilleerde hij de kerncomponenten tot een inactief spel in dezelfde geest als games zoals Clicker Heroes en Egg Inc.

Jagex werd begin 2020 voor het eerst bewust van Melvor Idle en was enorm onder de indruk van de game, zich realiserend dat er een belangrijke kans was om de toekomstige ontwikkeling van de game te ondersteunen en om een ​​door fans gemaakt passieproject te belonen en onder de aandacht van RuneScape te brengen spelers over de hele wereld. De game komt uit Early Access en wordt in november officieel uitgebracht.

Chris Pfeiffer, Director of Product Management voor Jagex Partners, zei: “We zijn ongelooflijk verheugd om Melvor Idle te publiceren. Af en toe komen we een game en een ontwikkelaar tegen die zo goed aansluit bij onze kernwaarden dat het een natuurlijke fit lijkt voor Jagex Partners. Met zoveel van onze medewerkers die fan zijn van de game, en zien wat Brendan als solo-ontwikkelaar heeft kunnen bereiken, geïnspireerd door de games die we al 20 jaar ontwikkelen, is echt magisch. We kijken er erg naar uit om de vaardigheden en ervaring die we hebben bij Jagex Partners te gebruiken om de toekomstige ontwikkeling van Melvor Idle te ondersteunen, door gebruik te maken van onze marketing-, communicatie- en lokalisatiemiddelen om ervoor te zorgen dat de game een zo breed mogelijk publiek en zijn volledige potentieel bereikt.”

Brendan Malcolm, de oprichter van Games by Malcs en de maker van Melvor Idle, zei: “Het is een droom om hier rechtstreeks met Jagex aan te kunnen werken. Toen ik in 2018 begon met de ontwikkeling van Melvor Idle, had ik nooit gedacht dat ik uiteindelijk de steun zou krijgen van de studio die me in de eerste plaats inspireerde. De steun die deze samenwerking me heeft gegeven, zal me niet alleen in staat stellen om nog meer spelers te bereiken met Melvor Idle, maar zal me ook helpen om Games by Malcs echt te vestigen als een opkomende studio met een kantoor in Perth, Australië. Ik kan niet wachten om met Jagex samen te werken om van Melvor Idle een nog groter succes te maken dan ik had gehoopt.”

Melvor Idle is momenteel in Early Access op Steam (met 93% positieve recensies) en wordt in november gelanceerd voor € 8,19. De game is ook gratis te proberen op iOS (4,9/5 beoordelingsscore) en Android (4,8/5 beoordelingsscore) met in-app-aankoop voor de volledige versie.

Jeff Pabst, Vice-President van Third-Party & Partnerships, zei: “Jagex Partners blijft zich richten op het worden van de go-to-uitgever voor ontwikkelaars van levende games over de hele wereld. Geweldige door de gemeenschap geleide games zoals Melvor Idle hebben ons echter geïnspireerd om onze zoektocht naar ontwikkelingspartners uit te breiden met games die de community-eerste ethos vertegenwoordigen die Jagex altijd heeft gevolgd. We kijken uit naar meer aankondigingen als we het jaar afsluiten en doorgaan naar 2022 en daarna.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x