Home Gaming IT Talent College trapt af met Destiny’s Lead Concept Artist

IT Talent College trapt af met Destiny’s Lead Concept Artist

by Mark van Truijen

Onlangs sprak Jesse van Dijk, Lead Concept Artist van de hitgame Destiny, in Utrecht. Voor 200 IT-studenten en gameliefhebbers deelde hij zijn succesverhaal in een boeiend college. Dit college is nu, in een reeks van vier video’s, voor iedereen toegankelijk op het online platform van IT Talent College.

  • IT Talent College: een online platform met als doel inspiratie en educatie voor IT-studenten
  • Eerste opnamedag met als thema Game Art trok meer dan 200 studenten
  • De colleges zijn terug te zien op www.ittalentcollege.com
  • De volgende opnamedag van IT Talent College vindt plaats in mei 2015 met als thema IT Security

Opnamedag met inhoudelijke talks over Game Art

Tijdens de opnamedag werden de studenten getrakteerd op interessante anekdotes uit het leven van Van Dijk. Daarbij werd stilgestaan bij zijn holistische kijk op Game Art. Art uit zijn eigen portfolio passeerde de revue en aan het eind van zijn college konden de aanwezigen hem het hemd van het lijf vragen. Vooral Jesse’s tips om succesvol te worden in Game Art werden door de studenten goed ontvangen.

Van TU Delft naar Bungie

In het eerste deel van de collegereeks legt Jesse van Dijk de nadruk op zijn persoonlijke verhaal. Zo vertelt hij hoe het kan dat hij met een Master Industrieel Ontwerpen uiteindelijk successen boekt in de game industrie. ‘I was thougth how to make coffee machines and from an early point in my education I figured: this is not what I want to do’. Om inzage te geven in hoe het er op de werkvloer bij Bungie aan toe gaat, geeft Jesse een exclusief kijkje in zijn eigen kantoor en vertelt hij over de bijzondere visie van het bedrijf, die bijdraagt aan het realiseren van de beste verkochte game in de geschiedenis.Online platform

De colleges vormen een verlengstuk op het reguliere onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat IT-studenten, naast het huidige collegeaanbod, openstaan om deel te nemen aan extra activiteiten waarbij ze geïnspireerd worden door gave sprekers uit het bedrijfsleven. Het online platform is daarom voor iedereen toegankelijk waarbij de colleges kosteloos kunnen worden teruggekeken.

Volgende editie gaat over Security

Na het succes van de eerste opnamedag van IT Talent College, komt IT Talent College terug in mei 2015. De tweede opnamedag zal in het teken staan van IT Security. Het concept blijft hetzelfde: een samenwerking met IT-studenten, top of the list sprekers en ruimte voor een scherp vragenvuur. Dit alles om waardevolle content te realiseren voor het online platform zodat IT-studenten inspiratie kunnen op doen buiten de collegezaal.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x