That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Gadgets, Gaming, PC, Xbox 360, Xbox One

Introductie van de Xbox Adaptive Controller

Microsoft introduceert de Xbox Adaptive Controller, de eerste betaalbare en eenvoudig configureerbare Xbox draadloze controller die speciaal is ontwikkeld voor gamers met een lichamelijke beperking. Deze aankondiging staat in het teken van Global Accessibility Awareness Day (GAAD), dat vandaag plaatsvindt.

De nieuwe controller is ontwikkeld op basis van uitgebreid gebruikersonderzoek in samenwerking met organisaties als The AbleGamers CharityThe Cerebral Palsy FoundationSpecialEffectWarfighter EngagedCraig Hospital, en talloze leden uit de community. Het gezamenlijke doel was om gamen toegankelijk te maken voor iedereen die als gevolg van een lichamelijke beperking moeite heeft met het gebruik van traditionele controllers.

Met het Inclusive Design-programma zet Microsoft zich voortdurend in om producten en diensten toegankelijk te maken voor iedereen. De Xbox Adaptive Controller is hiervan een voorbeeld en sluit naadloos aan bij de missie van Microsoft om “elke persoon en organisatie op onze planeet in staat te stellen meer te bereiken”. Tijdens Microsoft Build 2018 werd ook AI for Accessibility aangekondigd, een vijfjarig programma waarbij 25 miljoen dollar wordt geïnvesteerd in AI ter ondersteuning van mensen met een beperking. Microsoft bouwt hiermee verder aan het idee dat AI een grote impact kan hebben op toegankelijkheid. Zo helpt Microsoft Translator mensen met een gehoorbeperking door middel van real-time ondertiteling van gesprekken. De Seeing AI-app helpt mensen met een visuele beperking met een omschrijving van de omgeving. Lees voor meer informatie over de inspanningen van Microsoft op het gebied van toegankelijkheid de officiële Microsoft-blog van Jenny Lay-Flurrie, Chief Accessibility Officer bij Microsoft of bezoek de nieuwe Microsoft Accessibility-website.

We kijken er naar uit om binnen een paar weken meer te delen over de Xbox Adaptive Controller op de E3. De Xbox Adaptive Controller zal later dit jaar verkrijgbaar zijn. Ga voor meer informatie over deze aankondiging naar de Xbox Wire-post.

We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE