Home GamingAndroid Internationale game-uitgever geeft Nederlandse beleggers mogelijkheid tot participatie

Internationale game-uitgever geeft Nederlandse beleggers mogelijkheid tot participatie

by Mark van Truijen

Beleggen in games en binnen een maand de investering terugverdienen. Dat het mogelijk is, bewijst Gambitious, een ambitieuze game-uitgever van indie games (independent video games), computerspellen van kleine onafhankelijke ontwikkelaars. Gambitious geeft sinds 2014 beleggers uit de Verenigde Staten de mogelijkheid om in hun games te investeren. Als de game wordt uitgebracht en inkomsten genereert, deelt de belegger voor vijf jaar mee in de inkomsten. Vanaf vandaag is het ook mogelijk voor Nederlandse particuliere beleggers om te investeren in deze games. 

Initiatiefnemer en CEO Paul Hanraets: “Ik zie in deze tijd mensen, met name veel ondernemers, op zoek gaan naar een manier om hun vermogen, geld waarvoor ze vaak jaren hard hebben gewerkt, op een goede manier in te zetten. De bank levert momenteel, met de extreem lage rente, nauwelijks iets op. Gambitious biedt deze groep nu een alternatief, door te investeren in Indie Games. Door een uitspraak van de Autoriteit Financiele Markten (AFM), ligt deze weg nu ook open voor de Nederlandse particuliere belegger.”

Selectie aan de poort
Gambitious maakt zelf de selectie aan de poort en financiert de ontwikkelkosten van de betreffende game zelf voor. Beleggers kunnen de ontwikkelkosten dekken met een investering vanaf $ 2.500 (€ 2.254,75).

CEO Paul Hanraets over het platform: “Dit jaar groeit de games-industrie met 8,5% en zal uitkomen op een omzet van 97 miljard dollar. Wij merken dat deze groei zich ook doorvertaalt richting de vraag naar onze games. Van de negen titels die wij tot nu toe door institutionele beleggers hebben laten financieren, verdienden er zeven games de investering binnen één maand terug. De beste reden om in te stappen, het zijn tenslotte de resultaten die tellen.”

Vijf jaar mee profiteren van de inkomsten
Via het besloten platform van Gambitious kunnen investeerders precies zien welke gameprojecten er zijn, de details over het spel, voor hoeveel % ze zijn gefinancierd en wanneer de games uitkomen. Gambitious zorgt dat de ontwikkelaar de game afmaakt en zet vervolgens de game zelf in de markt.

Vrijstelling van vergunningsplicht
De beleggersmarkten in Nederland en Polen hebben een vrijstelling van de vergunningsplicht gekregen van de toezichthouder (AFM). Waarschijnlijk kan na afstemming met de relevante financiële toezichthouders, binnenkort ook in Duitsland worden gestart.

Px187NDM3Njk2Mi0wLTEzNjIzNTc2NjQ= Px187NDM3Njk2Mi0xLTQ1NTM0MjkzOQ==

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x