Home Movies Indrukwekkende Israelische debuutfilm NEXT TO HER vanaf 28 april in de filmtheaters

Indrukwekkende Israelische debuutfilm NEXT TO HER vanaf 28 april in de filmtheaters

by Mark van Truijen

In het Israëlische NEXT TO HER worden de grenzen tussen liefde, opoffering, verzorging en elkaar pijn doen steeds vager. Asaf Kormans speelfilmdebuut is een strak geregisseerd, naturalistisch drama, geïnspireerd op de ervaringen van zijn vrouw Liron-Ben Shlush, die het scenario schreef en ook de hoofdrol speelt. De film vertelt het verhaal van de 27-jarige Chelli die de opvoeding van haar verstandelijk gehandicapte jongere zus (een sterke rol van Israëlische actrice Dana Ivgy) voor haar rekening neemt. NEXT TO HER heeft in 2015 de competitie gewonnen van het MOOOV Filmfestival en werd in 2014 bekroond als Beste Film door de Israëlische Filmacademie. De film is vanaf 28 april 2016 te zien in diverse filmtheaters.

Filmisreal
NEXT TO HER is opgenomen in de selectie van de zevende editie van Filmisreal, het festival voor nieuwe Israëlische Cinema. Filmisreal wil op geëngageerde en uitdagende wijze de meest inspirerende cinema van Israëlische én Palestijnse makers een plek geven in de Nederlandse bioscoop. Het festival toont de beste en meest recente speelfilms, documentaires en korte (studenten)films van Israëlische en Palestijnse filmmakers met bijna uitsluitend Nederlandse premières.
Filmisreal vindt plaats van 14 t/m 18 april in Het Ketelhuis te Amsterdam en gaat daarna op tournee door het land (o.a. Den Haag, Rotterdam en Zutphen). In samenwerking met Filmisreal organiseert MOOOV Film Distribution drie voorpremières van NEXT TO HER met Q&A van regisseur Asaf Korman en zijn vrouw. Deze voorpremières vinden plaats op maandagavond 18 april in Het Ketelhuis te Amsterdam, op dinsdagavond 19 april in Filmhuis Den Haag en op woensdagavond 20 april in Lantaren/Venster te Rotterdam. Meer informatie over Filmisreal is te vinden op de website enFacebook van Filmisreal.

Verhaal
De 27-jarige Chelli verzorgt de opvoeding van haar 24-jarige zus Gabby, die verstandelijk gehandicapt is. Als een maatschappelijk werkster ontdekt dat Chelli haar zus alleen thuis laat als ze moet werken, wordt ze gedwongen haar zus in een opvangcrèche te plaatsen. Hun symbiotische relatie raakt nog verder verstoord als Chelli een verhouding krijgt met een man. Uit alle macht probeert ze een normale, intieme en emotionele relatie met hem op te bouwen. De liefde voor haar zus is echter zo groot, dat er noodgedwongen een soort driehoeksverhouding ontstaat waarin de grens tussen liefde, opoffering, verzorging en elkaar pijn doen steeds vager wordt.

NEXT TO HER_pers2

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x