Home Gaming Indie Ontwikkelaars Schitteren in NVIDIA DXR Spotlight Wedstrijd

Indie Ontwikkelaars Schitteren in NVIDIA DXR Spotlight Wedstrijd

by Jos Vis

De afgelopen maanden hebben NVIDIA, Epic en Microsoft een DXR Spotlight contest gehouden en vandaag kondigen we vol trots de drie winnaars aan.

De DXR Spotlight wedstrijd, een spin-off van het NVIDIA Indie Spotlight Program, nodigde game developers en content creators uit om aan de slag te gaan met tech demo’s door gebruik te maken van Unreal Engine 4.22, Microsoft DirectX 12 en DirectX ray tracing met elke denkbare combinatie van real-time ray-traced reflecties, schaduwen en global illumination. 

Game uitgevers gebruiken real time ray tracing voor hun grootste game franchises en AAA games. Echter, de kwaliteit van de deelnemers laten zien dat iedereen in staat is, grote of kleine makers, om zich de kunst van real time ray tracing eigen te maken.

De wedstrijd verleidde talloze deelnemers en vandaag kondigen we de drie winnaars aan:

·  Christian Hecht met Attack from Outer Space 

Attack from Outer Space recreëert de look & feel van klassieke 1950s sci-fi films door gebruik te maken van ray-traced reflecties, schaduwen en ambient illumination — alles in real time — om een echt nostalgisch gevoel tot leven te wekken middels een echte robotinvasie.

·  Opus Visual met LP Trailer

LP Trailer stelt je in staat in een grote truck rond te racen en maakt gebruik van ray-traced reflections en ambient occlusion om levensechte belichting te bewerkstellingen

·  Alden Fillion met Diode

Diode laat je een kasteel infiltreren met een ridder uit de toekomst om kwade krachten te bestrijden. De demo maakt gebruik van real-time ray-traced reflections om waanzinnige grafische effecten tot leven te wekken.

De drie winnaars gaan allemaal naar huis met een NVIDIA TITAN RTX GPU

Real-time ray tracing wordt gezien als de Heilige Graal voor het creëren van high-end, filmische beelden, en deze techniek markeert een reuzensprong voorwaarts voor het samenvloeien van film en games.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: