Home Gaming Indiana Jones and the Great Circle komt mogelijk ook nog naar de PS5

Indiana Jones and the Great Circle komt mogelijk ook nog naar de PS5

by Mark van Truijen

Microsoft lijkt een multiplatform release strategie te gaan hanteren die het bedrijf in staat stelt om zijn first party games naar rivaliserende platforms te brengen, als we de geruchten mogen geloven, en dat zal blijkbaar zelfs zijn grootste aankomende titels bevatten.

Volgens een rapport gepubliceerd door The Verge, overwegen Bethesda en Microsoft een PS5 lancering voor Indiana Jones en de Great Circle. De door MachineGames ontwikkelde first-person actie-avontuur titel staat gepland om dit jaar te lanceren voor Xbox Series X/S en PC, met het rapport dat beweert dat een lancering in december het huidige interne doel is, hoewel naar verluidt de exclusiviteitsperiode van Xbox “vrij kort” zal zijn, met een PS5 release die wordt overwogen voor een paar maanden na de initiële lancering.

Vorig jaar werd onthuld dat nadat Microsoft ZeniMax had overgenomen, het zijn deal met Disney heronderhandelde om het spel Indiana Jones te veranderen van een multiplatform release naar een Xbox exclusief. Het bleek later dat volgens interne schattingen, Microsoft op het punt stond om een geschatte 10 miljoen eenheden verkocht voor het spel op PS5 op te offeren, waarvan ze hoopten dat ze die konden terugverdienen via Game Pass. In december zei Disney dat de Xbox exclusiviteit van het spel “financieel en strategisch zinvol” was.

Volgens rapporten is Indiana Jones niet het enige first-party spel dat zal worden uitgebracht op platforms buiten Xbox. Naar verluidt is Starfield op weg naar PS5, terwijl het erop lijkt dat er ook PS5 en Switch versies van Sea of Thieves en Hi-Fi Rush in de maak zijn.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x