Home Gadgets Iedereen kan 360-graden beelden voor VR maken met Samsung Gear 360 camera

Iedereen kan 360-graden beelden voor VR maken met Samsung Gear 360 camera

by Mark van Truijen

Samsung onthult de Gear 360. Dit is een 360-graden camera waarmee je eenvoudig jouw belevenissen vastlegt, bekijkt en deelt. De Gear 360 neem je mee op reis, naar feestjes en naar al die andere activiteiten die je als ongekende visuele ervaring in 360 graden wilt vastleggen. Met de Gear 360 kan iedereen 360-graden content van bijzondere momenten creëren, om ze vervolgens met de Samsung Gear VR opnieuw te beleven.

“Samsung blijft de grenzen van mobiele mogelijkheden opzoeken en verleggen”, aldus Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland. “Vorig jaar deden we dat met de Gear VR. Dit jaar verleggen wij de grenzen van de creatie van 360-graden content. Met de Gear 360 kan iedereen zijn mooie momenten in het leven eenvoudig in 360 graden vastleggen en deze met de Gear VR écht opnieuw meemaken.”

Grote prestaties in bolvormig design
De Samsung Gear 360 is uitgerust met dubbele fisheye-lenzen, die beide een 15 megapixel beeldsensor hebben. Hierdoor kun je 360-graden video’s in hoge resolutie (3840×1920) maken, net als 30 megapixel foto’s. Je maakt 180-graden groothoekvideo’s en foto’s door één kant van de cameralens te gebruiken. De Gear 360 heeft een Bright Lens F2.0, zodat je in elke situatie beelden van hoge kwaliteit opneemt. Zelfs bij weinig licht.

Ook onderweg maak je in een handomdraai 360-graden video’s. Door het compacte, bolvormige ontwerp neem je de Gear 360 makkelijk mee. De Gear 360 heeft een gebruiksvriendelijk statief. Ook is de camera geschikt voor een uitgebreide selectie accessoires en bevestigingssystemen.

Wanneer je de Gear 360 synchroniseert met een Samsung smartphone, kun je tijdens de opname de content in real-time zien. De Gear 360 zet de opnames door naar de smartphone, zodat je de beelden direct kunt bekijken, opslaan of delen via Facebook, YouTube en Google Street View. Voor de echte 360-graden belevenis bekijk je de video’s met de Gear VR. Alle functies zijn beschikbaar via een speciale app die je kunt downloaden in Galaxy Apps, Google Play en met PC-software voor meer bewerkingsmogelijkheden.

De Gear 360 werkt samen met verschillende Samsung smartphones, waaronder de nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 en Galaxy S6 edge.

De Gear 360 is in het tweede kwartaal beschikbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs van € 419,-.

Kijk voor meer informatie op: www.samsungmobilepress.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: