Home Gadgets HyperSpeed gaming met Razer Viper Ultimate

HyperSpeed gaming met Razer Viper Ultimate

by Jos Vis

Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, introduceert de Razer Viper Ultimate. Dit is Razers snelste draadloze gaming-muis speciaal voor esports. De Viper Ultimate is uitgerust met nieuwe Razer HyperSpeed draadloze technologie en een gepatenteerde slimme Focus+ Optical Sensor. Dit maakt de muis zowel nauwkeuriger als sneller.
De Razer Viper Ultimate voegt zich bij de Viper line-up van lichte, competitieve gaming-muizen met Razers Optical Switches. De nieuwe muis van 74 gram is nu draadloos en vooral geschikt voor professionals en veeleisende PC-gamers. Dit geldt vanwege de hoge prestaties, het lichte gewicht, toegenomen duurzaamheid en de langere batterijduur in vergelijking met Razers vorige draadloze muizen.

“De Razer Viper Ultimate is de oplossing voor competitieve gamers die draadloos willen spelen”, zegt Alvin Cheung, Senior Vice President van Razers randapparatuur business unit. “We hebben de draadloze, geïntegreerde Razer Optical Switches verbeterd en een slimme sensor toegevoegd. En dit alles in een licht en duurzaam ontwerp, getest en goedgekeurd door esporters.”

Snelle en betrouwbare draadloze verbinding

Om aan de eisen van competitief gamen te voldoen, heeft Razer de snelste, meest stabiele draadloze technologie ontwikkeld: Razer HyperSpeed. Uit tests door TUV SUD PSB, een wereldwijd erkend certificeringsinstituut, blijkt dat Razer HyperSpeed 25% sneller is dan andere toonaangevende draadloze gaming-muizen. HyperSpeed biedt de laagste vertraging bij muisklikken en daardoor de snelste overdrachtssnelheid die beschikbaar is in een draadloze muis. Swipes en muisklikken worden direct geregistreerd. Razer levert de Viper Ultimate inclusief een 2,4 GHz-dongle.
De verbeterde Adaptive Frequency Hopping van HyperSpeed zorgt voor een storingsvrije draadloze verbinding. De technologie scant continu de frequentiekanalen op interferentie en zorgt ervoor dat in realtime naadloos wordt geschakeld tussen de verschillende kanalen.
Een ander voordeel van Razer HyperSpeed is een lager stroomverbruik, wat resulteert in een 25% langere batterijduur. Gebruikers kunnen tot 70 uur ononderbroken spelen voordat de Viper Ultimate moet worden opgeladen.* Met andere woorden, deze muis één keer per week opladen is genoeg om dagelijks tien uur te kunnen gamen.
*Met RGB-verlichting uitgeschakeld.

Slimme precisie

De Razer Viper Ultimate beschikt over een nieuwe, innovatieve sensor: de Razer Focus+ Optical Sensor. Razer heeft in samenwerking met Pixart, een leider in slimme sensor-oplossingen, nieuwe functies toegevoegd aan de Viper Ultimate-sensor, zoals Smart Tracking, Asymmetric Lift-Off en Motion-Sync. Met een resolutie-nauwkeurigheid van 99,6%, gevoeligheid van 20.000 DPI en een tracking-snelheid van 650 inches per seconde (IPS) biedt de nieuwe Razer Focus+ de meest geavanceerde sensorspecificaties die momenteel beschikbaar zijn.**
** In vergelijking met andere toonaangevende sensoren van Pixart.

Smart Tracking kalibreert automatisch over verschillende muisoppervlakken (bijvoorbeeld een stoffen of harde muismat), zodat de lift-off-afstand en nauwkeurigheid consistent blijven. Daarnaast worden de ongemakken geëlimineerd van handmatige kalibratie, die nodig waren bij eerdere sensoren.

Asymmetric Lift-Off stelt gebruikers in staat om verschillende landings- en lift-off-afstanden in te stellen voor meer nauwkeurigheid bij het gamen. De landingsafstand is het punt waarop de muis het tracken weer hervat. Dit is idealiter zo dicht mogelijk bij het oppervlak om te voorkomen dat een gamer de muis-cursor onbedoeld verplaatst telkens wanneer hij alleen de muis optilt.

Motion-Sync zorgt ervoor dat informatie op precieze intervallen wordt verzonden van de sensor naar de PC. Dit zorgt voor een betere reactiesnelheid van de sensor en betere tracking. Met deze nieuwe slimme functie ontvangt de PC altijd de meest actuele updates over de exacte muispositie.

Optische switches voor duurzaamheid en betrouwbaarheid

Draadloze muizen werken meestal op een laag voltage om de levensduur van de batterij te verlengen. Dit verergert het corrosieve effect op hun mechanische schakelaars, hetgeen leidt tot een kortere levensduur en een groter risico op onbedoelde klikken.
Bij de Razer Optical Switches op de Viper Ultimate is geen fysiek contact nodig om signalen naar de PC te versturen. Dit elimineert de noodzaak van een vertraging van het signaal (debounce delay) en veroorzaakt geen corrosieve effecten. Deze snelle en duurzame switches zijn bestand tegen hardhandig gebruik tijdens wedstrijden en leveren tegelijkertijd de snelheid en precisie die spelers verlangen.

Geschikt voor esports

Met slechts 74 gram is de Viper Ultimate Razers lichtste draadloze gaming-muis. Het lage gewicht wordt bereikt zonder gebruik van een extern honingraat-ontwerp. Dit resulteert in een stevig chassis dat geschikt is voor beide handen en niet inboet aan kracht en duurzaamheid. Om de resterende muisweerstand verder te verminderen, is de Viper Ultimate voorzien van gladdere PTFE-muisvoetjes voor snellere en nauwkeurigere muisbewegingen.
De Razer Viper Ultimate is al getest in competitieverband en wordt gebruikt bij belangrijke toernooien door enkele van ‘s werelds beste esporters. “De draadloze snelheid van deze muis is zeer hoog, erg soepel en voelt niet anders dan het spelen met een kabel”, aldus CS:GO-speler Epitácio ‘TACO’ de Melo van Team MIBR. Hij heeft dit jaar tijdens toernooien draadloze prototypes van de Razer Viper getest. “De zeer nauwkeurige sensor is perfect voor intense games zoals CS:GO.”

Veel aanpassingsmogelijkheden

Met behulp van Razer Synapse 3 kunnen gebruikers acht programmeerbare knoppen instellen, macro’s of secundaire functies programmeren, en alle profielconfiguraties opslaan in het ingebouwde geheugen van de Viper Ultimate. Met opslagruimte voor maximaal vijf profielen, hebben gebruikers overal direct toegang tot hun persoonlijke instellingen.
De Viper Ultimate is ook beschikbaar in een bundel samen met de Razer Mouse Dock, voorzien van Razer Chroma RGB met 16,8 miljoen kleurenopties en lichteffecten. De nieuwe gestandaardiseerde docking-module is ontworpen om hoogwaardige draadloze muizen van Razer te ondersteunen. De dock is voorzien van een USB-A-ingang om de Viper Ultimate in volledig bedrade modus te gebruiken met de meegeleverde Speedflex-kabel.
Meer informatie over de Razer Viper Ultimate is beschikbaar via www.razer.com/gaming-mice/razer-viper-ultimate
Meer informatie over Team Razer esports is beschikbaar via www.razer.com/team

Over de Raze Viper Ultimate

 • HyperSpeed draadloze technologie, inclusief 2,4 GHz-dongle
 • Focus+ Optical Sensor met 20.000 DPI en resolutie-nauwkeurigheid van 99,6%
 • Tot 650 inches per second (IPS) / 50 G versnelling
 • Geavanceerde lift-off/landings-afstand personalisatiemogelijkhden
 • Acht onafhankelijk programmeerbare knoppen
 • Razer Optical Mouse Switches die tot 70 miljoen muisklikken meegaan
 • Geschikt voor links- en rechtshandigen met hoogwaardig tactiel scrollwiel
 • Gevoeligheid instelbaar (standaardniveaus: 400/800/1600/1600/2400/3200)
 • Interne en cloud-opslag (4+1 profielen)
 • Razer Synapse 3
 • Razer Chroma-verlichting met 16,8 miljoen aanpasbare kleuropties en synchronisatie tussen apparaten
 • Speedflex-kabel van 1,8 meter voor opladen en bekabelde modus
 • Geschikt voor Razer Chroma Charging Dock
 • Batterijduur: 70 hours (zonder RGB-verlichting), afhankelijk van gebruiksinstellingen
 • Grootte: 117 mm (lengte) x 71 mm (breedte) x 38 mm (hoogte)
 • Gewicht: 74 gram (zonder kabel)
 • Compatibel met Xbox One voor basaal gebruik

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d