Home Gadgets Huawei meldt omzet van 60,8 miljard USD voor 2015

Huawei meldt omzet van 60,8 miljard USD voor 2015

by Mark van Truijen

Huawei kondigt vandaag de financiële resultaten aan voor 2015 en vermeldt een sterke groei in de Carrier, Enterprise en Consumer business. De drie bedrijfstakken samen genereren een wereldwijd omzet van 395 miljard CNY (60,8 miljard USD), een stijging van 37% op jaarbasis. De nettowinst was 36.9 miljard CNY (5,7 miljard USD), een stijging van 33% op jaarbasis.

Alle bedrijfstakken van Huawei zagen een aanzienlijke groei:

De Carrier tak genereerde 232.3 miljard CNY (35,8 miljard USD) omzet, een toename van 21% op jaarbasis. Het brede uitrol van het 4G-netwerk zorgde voor een groot deel van deze groei.

De Enterprise tak genereerde een omzet van 27,6 miljard CNY (4,3 miljard USD), een stijging van 44% op jaarbasis dat met name te danken is aan de sterke groei in de openbare veiligheid, banken, transport en energie sectoren.

Een hoogtepunt in de prestaties van het bedrijf is bij de consumententak waar een omzet van 129.1 miljard CNY (19,9 miljard USD) is behaald, een stijging van 73% op jaarbasis. De groei is een direct gevolg van de toegenomen vraag naar hoge kwaliteit producten en de aansterkende invloed van Huawei als een consumentenmerk.

Guo Ping, Huawei vice-voorzitter en roterend CEO, meldt: “De enorme groei van Huawei is voor een deel te danken aan de omvang van de ICT markt en de drijvende kracht van de digitale economie. Maar onze groei is ook een direct gevolg van de strategische focus en investeringen in onze kernactiviteiten. In de komende drie tot vijf jaar gaan wij ons concentreren op het verbeteren van connectiviteit, wat de ontwikkeling van de verticale industrieën mogelijk maakt en netwerkmogelijkheden herdefiniërt. Met een open aanpak en een inzet voor gezamenlijk succes, zullen we nauw samenwerken met onze klanten en partners om kansen in de industrie te maximaliseren. Samen werken wij naar een Better Connected World.”

In de afgelopen 20 jaar heeft Huawei gestaag geinvesteerd in R&D, vorig jaar investeerde het bedrijf 15% van haar jaaromzet – 59.6 miljard CNY (9,2 miljard USD). De totale R&D investeringen van Huawei in het afgelopen decennium is meer dan 240 miljard CNY (37 miljard USD).

Het 2015 jaarverslag van Huawei is onafhankelijk gecontroleerd door KPMG: http://www.huawei.com/en/about-huawei/annual-report/2015

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x