Home Gadgets Huawei en Leica Camera openen een nieuw onderzoeks- en innovatiecentrum

Huawei en Leica Camera openen een nieuw onderzoeks- en innovatiecentrum

by Mark van Truijen

Huawei en Leica Camera AG breiden hun strategische samenwerking uit met het oprichten van een gezamelijk onderzoeks- en innovatiecentrum, namelijk het ‘Max Berek Innovation Lab’. De opening komt zeven maanden na de bekendmaking van de lange termijn samenwerking op het gebied van optische technologie, en vijf maanden na de lancering van de wereldwijd succesvolle, meervoudig bekroonde Huawei P9 en P9 Plus smartphones.

Het nieuwe laboratorium, gevestigd in het wereldwijde hoofdkantoor van Leica in Wetzlar, Duitsland, zal de verdere ontwikkeling van optische systemen en software gebaseerde technologieën ondersteunen om beeldkwaliteit in een breed scala van fotografische en mobiele apparaat applicaties te verbeteren.

Aanvullend worden er onderzoeken verricht naar computational imaging, augmented reality (AR) en virtual reality (VR) oplossingen. Naast de R&D middelen van beide bedrijven, zijn Huawei en Leica van plan om samen te gaan werken met Duitse en internationale universiteiten en onderzoeksinstellingen.

De oprichting van het lab is het resultaat van de visie en de ondersteuning van Ren Zhengfei, Huawei oprichter en CEO, en Dr Andreas Kaufmann, grootaandeelhouder en voorzitter van de raad van advies van Leica Camera AG.

Max Berek Innovation Lab_ Signing_Ren Zhengfei_Dr Kaufmann

Ren Zhengfei, Huawei oprichter en CEO (rechts) en Dr. Andreas Kaufmann, grootaandeelhouder en voorzitter van de raad van advies van Leica Camera AG (links), ondertekenen het akkoord betreffende de oprichting van het ‘Max Berek Innovation Lab’

“In de toekomst zal meer dan 90 procent van het dataverkeer foto’s en video’s zijn,” zegt Ren Zhengfei. “Het Max Berek Innovation Lab biedt de mogelijkheid om een nog nauwere samenwerking met Leica vast te stellen, wat leidt tot voortdurende verbeteringen in de beeld- en videokwaliteit. Hierdoor zullen wij de meest geavanceerde innovaties leveren in de smartphone camera markt.”

“Met de oprichting van het Max Berek Innovation Lab, breiden Huawei en Leica Camera AG de reikwijdte van hun succesvolle strategische relatie uit en leggen we de basis voor een nauwe samenwerking in onderzoek en ontwikkeling van baanbrekende technologieën in het imaging-segment,” benadrukte Dr. Andreas Kaufmann.

“Huawei en Leica delen niet alleen een enorme innovatiekracht en jarenlange onderzoekservaring, maar ook hun toewijding aan het verstrekken van de hoogste kwaliteitsnormen. Het Max Berek Innovation Lab biedt ons een historische kans om de middelen en uitgebreide expertise van beide bedrijven te verenigen om in ‘game changing’ technologieën te pionieren,” bevestigde Markus Limberger, Chief Operating Officer (COO) van Leica Camera AG en directeur van het Max Berek Innovation Lab.

Het onderzoeks- en innovatiecentrum is vernoemd naar Max Berek (1886 – 1949), de Duitse pionier van microscopie en bedenker van de eerste Leica lenzen, die ook verantwoordelijk is voor het optische ontwerp van meer dan 20 lenzen voor de legendarische 35mm camera uitgevonden en gebouwd door Oskar Barnack. Dankzij de uitzonderlijke beeldkwaliteit en perfecte afstemming van de lenzen, door Barnack’s ingenieuze constructie, heeft Leica wereldwijd succes in 35mm fotografie kunnen bereiken.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x