Huawei is naar de 4e plaats gestegen in de ranglijst van bedrijven die octrooien aanvroegen bij het Europees Octrooibureau (EPO). Dit staat in het jaarverslag van het EOB dat recent werd gepubliceerd. Huawei diende in 2015 een totaal van 1.953 aanvragen in. Voor het tweede jaar op rij, spant digitale communicatie de kroon met alleen al 1.197 aanvragen in deze sector.

Huawei volgt Philips, Samsung en LG op de voet en staat voor Siemens en United Technologies in het algemene klassement. Op het vlak van digitale communicatie, staat Huawei opnieuw op de eerste plaats voor Ericsson en Qualcomm.

“De resultaten benadrukken onze niet aflatende inzet voor de bescherming van de intellectuele eigendom als motor van innovatie. We hebben een sterke focus op Europa, een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie”, zegt Georg Kreuz, Chief IP Counsel bij Huawei. “Het Europese ondernemingsklimaat ondergaat een volledige digitale transformatie. Bij Huawei zijn we er trots op om een belangrijke bijdrage aan dit innovatieproces te leveren. Het beschermen van de  intellectuele eigendom op dit gebied is van het allergrootste belang, en bijgevolg is het aantal nieuw ingediende Europese octrooiaanvragen toegenomen.”

In de huidige wereldwijde markt zijn patenten belangrijke drijfveren voor innovatie en groei. Door de bescherming van intellectueel eigendomsrecht (IPR) wordt de essentiële investering in onderzoek en ontwikkeling gestimuleerd. Om innovatieve patenten te kunnen neerleggen, investeert Huawei meer dan 10% van haar omzet in R&D per jaar. De onderzoeksactiviteiten van Huawei in Europa, waar meer dan 1.900 hooggekwalificeerde R&D ingenieurs en consultants werken voor Huawei, vormen een belangrijk deel van deze strategie. Het Europese netwerk van R&D-centra, met het European Research Institute (ERI) in Leuven als coördinatiecentrum, bevordert win-win samenwerking op onderzoeksgebied met Europese partners.

Het EPO zet in op dezelfde strategie: in 2015 werden de initiatieven opgevoerd om ervoor te zorgen dat investeringen in innovatie en IP renderen. Het EPO is het eerste van de vijf grootste IP-kantoren ter wereld die een volledig gecertificeerde octrooiverlening en een post-subsidie ​​proces mogelijk maken, van de aanvraag tot de publicatie. Het EPO heeft ook vooruitgang geboekt in het nieuwe ‘unitary’ patent.

“Het EPO heeft alles in het werk gesteld om dit jaar het eerste ‘unitary’ patent uit te reiken,” zegt EPO voorzitter Benoît Battistelli. “In december werd het voorbereidende werk afgerond. Na de goedkeuring van een aantal regels in december, is het EPO nu juridisch, technisch en operationeel klaar om het nieuwe ‘unitary’ patent af te leveren. “

Het jaarverslag van de EPO geeft aan dat de aanvragen bij het EPO opnieuw toenamen in 2015 en er 160.000 werden ingediend, een stijging van 4,8% ten opzichte van 2014 en het hoogste aantal ooit. De Europese octrooiaanvragen stegen met 1,6% in 2015 en bereikten een nieuw record van bijna 279.000 aanvragen.

EPO Jaarverslag 2015 – alle statistieken

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x