Home GadgetsConnectiviteit HTC onthult innovatieve nieuwe 5G Mobile Smart Hub

HTC onthult innovatieve nieuwe 5G Mobile Smart Hub

by Pim, Sel

Vandaag onthult HTC de nieuwe HTC 5G Hub, de allereerste 5G mobile smart hub die de snelheden van de toekomst waarborgt. Dit veelzijdige apparaat is ontworpen voor gebruiksgemak in zowel thuis- als kantooromgevingen en biedt soepele 4K-videostreaming, low latency gaming en 5G mobiele hotspot-functies voor maximaal twintig gebruikers. Providers over de hele wereld zullen de HTC 5G Hub verkopen, inclusief Sprint, Telstra en onlangs toegevoegde Europese providers: EE (UK), Three UK, Deutsche Telekom (Duitsland), Sunrise (Zwitserland) en Elisa (Finland).
Met de HTC 5G Hub kunnen klanten 5G op meerdere apparaten gebruiken voor onder andere snelle connectiviteit, het delen van content en entertainment terwijl ze onderweg, op het werk of thuis zijn. Een 5-inch HD touchscreen zorgt voor gebruiksgemak en hoogwaardige beelden. Door het langdurige vermogen biedt het 5G-snelheden die aanzienlijk sneller zijn dan 4G LTE-netwerken. Dit product zit  ook in de voorhoede van cloud-gebaseerde virtual reality (VR)-technologie. In de toekomst kunnen gebruikers VR content van de cloud naar een VIVE Focus-headset streamen via de HTC 5G Hub – waarvoor geen pc of kabels nodig zijn – om in realtime te kunnen genieten van een mobiele, geavanceerde VR-ervaring.


“HTC is er trots op om ’s werelds eerste 5G mobiele smart hub op de markt te brengen”, zegt Cher Wang, voorzitter en CEO van HTC. “5G is de game-changer voor VR en AR, en de nieuwe HTC 5G Hub zal naadloos de bandbreedte van 5G aan onze apparaten geven, waardoor onze visie op Vive Reality wordt uitgedragen – een grenzeloze, meeslepende omgeving waarin menselijke belevenissen op de voorgrond treden.”

De HTC 5G Hub gebruikt de nieuwe generatie 5G-snelheden om 4K-video’s naar een tweede scherm te streamen en heldere content te leveren. Het kan ook een Wi-Fi-router vervangen en onnodige kabels verwijderen dankzij een eenvoudig te gebruiken plug-en-play-installatie. Door intuïtieve voice command- en besturingsfuncties is het mogelijk om snel en eenvoudig entertainment- en productiviteitsbehoeften te beheren. Voor gaming biedt het ultra-low latency, 60fps en 4K resolutie (op compatibele schermen). De HTC 5G Hub wordt aangedreven door het Qualcomm Snapdragon 855 mobiele platform met de Snapdragon X50 5G modem en antennemodules met geïntegreerde RF-transceiver, RF front-end (RFFE) en antenne-elementen. Samen met Android 9 Pie zorgt dit voor ongekende downloadsnelheden en vermogen voor native Android- en pc-games die op een groot scherm worden ondersteund.


De HTC 5G Hub is ook ontworpen voor high-speed mobiliteitsgebruik, met het oog op de volgende generatie zakelijke omgevingen. Dit product ondersteunt de krachtige Wi-Fi-mogelijkheden die worden aangeboden op het Snapdragon 855-platform door de Qualcomm 60 GHz Wi-Fi-chipset (gebaseerd op de 802.11ad-specificatie) toe te voegen. Hierdoor biedt het multi-gigabit snelheden en wire-equivalente latencies, evenals de Qualcomm 2×2 Wi-Fi 6-bits chipset voor de volgende generatie capaciteit, efficiëntie en hoge prestaties. Dankzij een 7660-mAh-batterij is de HTC 5G Hub klaar om een groot aantal on-the-go-taken te ondersteunen. Bedrijven kunnen maximaal twintig apparaten veilig aansluiten op een high-speed gecodeerd netwerk of configureren voor een bedrijfs-VPN. Naarmate bedrijven groeien, is het 5G-netwerk ook gemakkelijk schaalbaar via de ingebouwde Gigabit Ethernet-poort.


Ondersteunende citaten:“Sprint is zeer verheugd dat we de exclusieve provider voor HTC 5G Hub in de Verenigde Staten zijn”, aldus Dr. John Saw, hoofd technologie van Sprint. “Dit apparaat zal een revolutie teweegbrengen in het verbonden huis, mobiel gamen verbeteren en kleine bedrijven op een nieuwe manier helpen. Samen met HTC zijn we verheugd om met de kracht en snelheid van 5G de manier waarop onze klanten werken, spelen en verbonden blijven te verbeteren.”


Kevin Teoh, Telstra Consumer Segment Executive: “We werken met het allerbeste op het gebied van 5G en mobiel breedband om onze klanten de volgende generatie apparaten te bieden en een toekomst van grotere connectiviteit mogelijk te maken. Telstra is er trots op om samen te werken met HTC bij de lancering van ’s werelds eerste 5G mobiele smart hub, het eerste 5G mobiele apparaat van Australië.”


Marc Allera, CEO van BT’s Consumer-divisie: “Ons 5G-netwerk zal EE-klanten nog snellere, betrouwbaardere verbindingen bieden waar ze het hardst nodig zijn. Of het nu gaat om online gamen onderweg, downloaden of streamen van 4K-content, of een snelle verbinding te behouden in de drukste gebieden: EE-klanten kunnen met HTC’s nieuwe 5G Mobile Smart Hub elk van hun Wi-Fi-apparaten verbinden met ons 5G-netwerk voor de best verbonden ervaring.”


Dave Dyson, CEO van Three: “HTC heeft een traditie om toonaangevend te zijn met nieuwe technologieën. 5G gaat onvoorstelbare mogelijkheden bieden om mensen te verbinden met mensen, mensen met dingen, en dingen met dingen. Als leverancier van connectiviteit kunnen wij, door deze 5G-hub naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, onze klanten het beste laten profiteren van ons 5G-netwerk naast alle mogelijkheden van dit innovatieve apparaat.”


“Met de HTC 5G Hub profiteren veel consumenten voor het eerst van de transformatieve ervaringen die 5G en geavanceerde Wi-Fi-mogelijkheden brengen”, zegt Durga Malladi, senior vice president en general manager, 4G/5G, Qualcomm Technologies Inc. “Onze langdurige samenwerking met HTC heeft een bewezen staat van dienst in het leveren van mobiele innovatie. Onze inspanningen hebben geholpen bij het leveren van de eerste Android-smartphone. We werkten nauw samen om de overgang naar 4G te versnellen. Nu gaan we het tijdperk van 5G in met een van de eerste mobiele apparaten die profiteren van 5G en de volgende generatie Wi-Fi-mogelijkheden van het Snapdragon 855 mobiele platform.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: