That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Domotica, Gadgets

Homey en Toon slaan handen ineen

Homey, het Smart Home platform van het Nederlandse Athom, werkt vanaf vandaag samen met de slimme thermostaat Toon. Homey is hiermee het eerste Smart Home platform die gebruikmaakt van de Toon API, en daarmee gebruikers de mogelijkheid geeft beide systemen te integreren. De samenwerking tussen Athom en Quby, de ontwikkelaar van Toon, bevestigt de leidende positie van beide bedrijven binnen de snelgroeiende Smart Home markt, en biedt gebruikers nog meer keuze en gemak.

Nieuwe mogelijkheden

“De integratie tussen beide apparaten biedt voor gebruikers veel interessante nieuwe mogelijkheden”, stelt Stefan Witkamp, Commercieel Directeur van Athom. “Zo kunnen mensen niet alleen hun slimme thermostaat bedienen vanuit de Homey Smartphone App, maar deze ook meenemen in Homey Flows. Hierdoor kan Toon samenwerken met de duizenden andere apparaten die Homey ondersteunt, zoals TVs, stereo’s, verlichting, zonwering, schakelaars en nog veel meer”. “Daarnaast kan Homey via Toon ook informatie geven over je gas- en elektraverbruik, en hierop actie ondernemen in je huis”, vult Emile Nijssen, Creatief Directeur, aan.

Open platform & API

Doordat Homey is gebouwd als open platform, vergelijkbaar met het App-systeem van een smartphone, is integratie met Toon relatief eenvoudig. Zeker na de komst van de Toon API, waarmee externe systemen met Toon kunnen praten. De afgelopen maanden hebben beide bedrijven samengewerkt om zo de open systemen te integreren, en zijn meer dan tevreden met het resultaat.

De eerste

De officiële Toon App voor Homey is de eerste grote integratie van de Toon API in een extern Smart Home Platform. “Wij zijn enthousiast over de integratie tussen twee Nederlandse systemen. Dit is een goed voorbeeld van wat wij voor ogen hebben met de Toon API”, zegt Juriaan Seveke van Quby. Ook Athom is blij met de samenwerking: “de eerste zijn is nooit makkelijk, omdat kinderziektes op kunnen treden. Door toch volop te blijven investeren in de ontwikkeling van deze integraties willen wij onze gebruikers laten zien dat wij voorop blijven lopen”, aldus Nijssen.

We zijn los, Check ons!!
CURRENTLY OFFLINE