Home Gadgets Homey activeert Zigbee en ondersteunt IKEA TRADFRI

Homey activeert Zigbee en ondersteunt IKEA TRADFRI

by Mark van Truijen

Homey, het smarthomeplatform van het Nederlandse bedrijf Athom, heeft vanaf vandaag ondersteuning voor Zigbee geactiveerd middels een software update naar Homey v1.5. Dit betekent dat Homey, die reeds duizenden producten van honderden verschillende merken kan aansturen, nu ook met Zigbee-apparaten kan praten. Onder andere veel populaire slimme verlichting maakt gebruik van Zigbee. Zo ondersteunt Homey als eerste smarthomeplatform de Trådfri slimme verlichtingslijn van IKEA. Daarnaast worden de Zigbee lijn van KlikAanKlikUit, Osram Lightify lampen en verlichting van het merk INNR ondersteund.

Elektronica al aanwezig

“Wij zagen reeds vanaf de ontwikkeling van Homey dat Zigbee een belangrijke technologie was om te ondersteunen”, legt Emile Nijssen, Creatief Directeur van Athom, uit. “Daarom hebben we vanaf de allereerste Homey de elektronica voor Zigbee ingebouwd en getest.” Nu wordt deze dus via een software-update geactiveerd, een praktijk die vaker wordt toegepast. “Nu is niet alleen de technologie er, maar zijn ook de producten er” licht Stefan Witkamp, Commercieel Directeur, toe. “Zeker door de komst van populaire merken als IKEA met Trådfri en KlikAanKlikUit met hun Zigbee lijn was nu het moment om ondersteuning ook in de software in te bouwen”.

Alles in huis verbonden

‘Alles in huis verbonden’ is zowel de slogan als de visie achter Homey. “We zagen dat er steeds meer draadloze en slimme apparaten op de markt kwamen, die niet of slecht met elkaar samenwerken”, aldus de oprichters. Om dit op te lossen is Homey ontworpen, die middels 8 draadloze technieken met nagenoeg alle draadloze apparaten verbindt – een soort super universele afstandsbediening voor je huis. Activering van Zigbee was hierin “een kwestie van tijd, want het past perfect in onze visie.” De komst van grote namen als IKEA naar deze markt bevestigt dit verder: zo wordt een écht slim huis voor steeds meer mensen bereikbaar, en daar werkt Homey graag aan mee.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x