Home Gaming Hometopia laat je mooie huizen en buurten bouwen

Hometopia laat je mooie huizen en buurten bouwen

by Jos Vis

Een echt thuisvernieuwer en een oud game-ontwikkelaarspaar bij The Isn’t Company heeft vandaag hun aanstaande pc-game voor het bouwen van huizen, Hometopia, aangekondigd met een officiële trailer.

Bouw, ontwerp en renoveer prachtige huizen in vijf unieke buurten, of bouw in vrijheid droomhuizen en buurten helemaal opnieuw, alleen of met vrienden online. Hometopia neemt van 1 t/m 7 oktober deel aan het Steam Next Fest met een gratis speelbare demo van de Sandbox-bouwmodus van de game die beschikbaar is op Steam.

YouTube video

Kenrmerken van Hometopia:

 • Bouw hele huizen vanaf het begin – van fundering tot daken
 • Creëer huizen en buurten met anderen in online multiplayer
 • Speel in de cameramodus First Person of Overzicht
 • Ontwerp meubels en verander materialen voor alles voor volledige aanpassing
 • Rasterloos ontwerpen en 360 graden itemrotatie
 • Leg de plattegrond uit en bepaal waar elke kamer naartoe gaat
 • Maak plots van elke grootte
 • Bouw hele buurten met wegen, straatverlichting, bomen en meer
 • Ondersteuning voor Steam Workshop – deel je creaties en upload aangepaste items en texturen
 • Renoveer, koop en verkoop huizen in 5 unieke buurten (Trailer Park, Suburb, City, Beach, Mansions) in Career-modus
 • Gratis bouwen in creatieve Sandbox-modus
 • Meerdere biomen (bos, meren, woestijn, strand) om uit te kiezen
 • Duizenden items om mee te ontwerpen en te bouwen bij de lancering en meer beschikbaar via modding
 • Pas de tijd van de dag en de richting van de zon aan om de perfecte deelbare foto’s te maken
 • Maak automatisch voor/na foto’s in de game
 • Geavanceerd verlichtingssysteem
 • Bouw uitgebreide tuinen en exterieurs
 • Verf kleurenwiel om elke kleur te gebruiken

Hometopia kan worden gespeeld in First Person of in een Overhead-perspectief en biedt twee verschillende modi: Career en Sandbox.

Sandbox:

Bouw in Sandbox uw droomhuis zonder de druk van marktomstandigheden of de limiet van middelen. Creëer een gezellige bungalow in het bos, een modern herenhuis van marmer en glas op het strand, of een enorm over-the-top paleis met uitzicht op het landgoed en deel je creatie met de wereld op Steam Workshop. Nog meer items nodig om mee te ontwerpen? Hometopia biedt volledige modding-ondersteuning voor onbeperkte toevoegingen. Creëer in multiplayer hele buurten met andere spelers – van het plannen van de percelen en het aanleggen van wegen tot het maken van parken en het ontwerpen van huizen – er is geen limiet aan de werelden die je kunt bouwen.

Carrière:

In de Carrière-modus renoveren spelers 30 verschillende huizen in vijf verschillende buurten, variërend van een vervallen stacaravanpark tot een chique strandgemeenschap met omheinde herenhuizen aan het meer. Koop vervallen eigendommen en repareer ze om topdollars te verdienen … na het schoonmaken van de ruimte, begin met het verbeteren van de lay-out en stroom. Denk je dat kopers in deze buurt liever drie slaapkamers met garage en kinderkamer hebben in plaats van een grote hoofdkast en serre? Bepaal met de Floorplanner-tool waar elke ruimte in huis voor bedoeld is en ga aan de slag met verbouwen!

Verf de muren, installeer nieuwe vloeren en hoogwaardige apparaten, plaats nieuwe deuren en ramen, voeg hoogwaardige armaturen toe of creëer een prachtige buitenruimte voor een goede uitstraling. Ambitieus voelen? Bouw een mooie garage voor meerdere auto’s, breid de voetafdruk van het huis uit, creëer een derde niveau, of zelfs het hele pand slopen en het helemaal opnieuw opbouwen – fundering helemaal tot aan het dak! Breng het pand in scène uit een enorme collectie van meer dan 2.000 unieke meubels, verlichting, decor- en accentstukken (of maak je eigen unieke stukken met honderden materialen die beschikbaar zijn om elk item aan te passen) voordat je het op de markt brengt. Voldoe aan alle behoeften van een steeds veranderende markt en je zou een biedoorlog in handen kunnen hebben!

“We zijn een klein, onafhankelijk team van vijf, maar we hebben de afgelopen twee decennia games ontwikkeld”, zegt Alex Ahlund, oprichter van The Isn’t Company. “We hadden veel succes met onze mobiele games; Design This Home en Design This Castle, die meer dan 20 miljoen spelers aantrokken en onze liefde voor huisontwerp aanwakkerden.”

Hij vervolgde: “Nadat mijn vrouw en ik ons 120 jaar oude voormalige studentenhuis volledig zelf hadden gerenoveerd, wisten we dat we diezelfde ervaring naar anderen wilden brengen in een toegankelijker maar minder vermoeiend formaat. Er zijn ook niet echt games waarmee je realistische huizen vanaf het begin kunt bouwen en renoveren met andere spelers online, dus we wisten dat dit een belangrijke functie was die we wilden opnemen.”

Bouwer. Ontwerper. Vernieuwer. Wat is jouw Hometopia?

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x