Home Movies Holland Animation Film Festival 2016

Holland Animation Film Festival 2016

by Overige Redacteuren

Programma bekend & kaartverkoop gestart van
Holland Animation Film Festival 2016

still1
Vanaf maandag 7 maart staat het volledige festivalprogramma online en is de kaartverkoop gestart van het Holland Animation Film Festival, het grootste animatiefilmfestival van Nederland. Op het HAFF zijn ruim 400 internationale en nationale features, shorts en studentenfilms te zien. Daarnaast kunnen bezoekers prominente festivalgasten ontmoeten bij de Daily Masters, het speciale kinderprogramma HAFF Junior bezoeken, langsgaan bij de KunstStripBeurs of een masterclass van de Poolse animator Mariusz Wilczynski bijwonen.

Anet ter Horst, programmeur van HAFF: “Ook dit jaar heeft het HAFF een ongelofelijk rijk programma. In de competitie feature films gaan er maar liefst 6 films in première en in de internationale competitie shorts zijn dat er 39. Veel van deze films worden exclusief tijdens het HAFF in Nederland vertoond. Ik zou dus iedereen willen aanraden: mis het niet!”

Diverse premières
Tijdens het festival gaan er diverse animatiefilms in première. Zo beleeft de film 25 April (Leanne Pooley, Nieuw-Zeeland, 2015), een innovatieve documentaire over de invasie van Gallipoli door soldaten uit Nieuw-Zeeland in 1915, zijn Europese première in Utrecht. Het Indonesische Battle of Surabaya (Aryanto Yuniawan, 2015) beleeft zijn internationale première en de eigentijdse bewerking van De Kleine Zeemeermin en daarbij prachtig vormgegeven stop-motion film Little from the Fish Shop (Jan Balej, Tsjechië, 2015) beleeft zijn Nederlandse première op het HAFF.

Daarnaast gaan diverse shorts in wereldpremière op het festival. De Tsjechische poppenanimatie Deep in Moss (Barbora Valecka, 2015) over elfjes Bertie en Josephine die zorgen voor de paddenstoelen in het bos, wordt voor de allereerste keer aan publiek vertoond in Utrecht. Ook The Great Machine (Luc Chamberland, Canada, 2015) over een machine diep onder de grond onder een naoorlogs flatgebouw in het stadje Echo, Ontario beleeft zijn wereldpremière op het HAFF.

HAFF_kaartverkoopgestart2
Zes thematische routes
Aan de hand van een aantal thema’s heeft HAFF een aantal routes uitgestippeld. De route New directions focust op het jaarthema van 2016 met aandacht voor nieuwe technieken, presentatievormen en talenten. De route Strijdbare films, het jaarlijks terugkerende thema, laat een verscheidenheid aan geëngageerde films zien waarvoor animatie een effectieve verpakking blijkt. De route HAFF Kids is een programma speciaal voor kinderen. Voor de echte animatieliefhebber van Stop Motion is er een speciale route met films die gemaakt zijn met deze techniek. De route Strips is bedoeld voor de volwassen stripfans. En ten slotte biedt de zesde route Eten een programma om letterlijk en figuurlijk van te smullen.

Expanding Cinema
Onder de noemer Expanding Animation zijn er op het HAFF een zestal animatie-installaties te zien; stuk voor stuk bijzondere combinaties van animatie, film en beeldende kunst. Deze ingenieuze toepassingen van animatie brengen nieuwe manieren van vertellen met zich mee en nieuwe manieren om bewegend beeld te ervaren.

De 19e editie van het animatiefilmfestival vindt plaats van 16 t/m 20 maart 2016 en vindt in en rond het Louis Hartlooper Complex in de Utrechtse binnenstad plaats.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x