Home Gaming Hidden Deep: op de jaren 80 geïnspireerde suboceanische sci-fi-horror wordt vandaag gelanceerd op Steam Early Access

Hidden Deep: op de jaren 80 geïnspireerde suboceanische sci-fi-horror wordt vandaag gelanceerd op Steam Early Access

by Jos Vis

Fans van 80s-horror, opgelet! Vandaag komt de sci-fi thriller Hidden Deep, ontwikkeld door de Poolse eenmansstudio Cogwheel Software, Early Access op Steam binnen en stuurt een verkenningsmissie naar een claustrofobische onderzoeksfaciliteit waar naamloze gruwelen op de loer liggen. Gewapend met verschillende gadgets moeten spelers de donkere, verlaten diepten alleen of in speciale coöp-missies verkennen. Hidden Deep ontvangt continu nieuwe inhoud en verbeteringen tijdens de Early Access-fase.

De Early Access-lancering volgt op een populaire bèta in december 2021, gespeeld door meer dan 50.000 Steam-gebruikers. De langverwachte game heeft al een verlanglijstje dat de 200.000 nadert, een actieve Discord-community met meer dan 10.000 leden en een populair TikTok-kanaal.

YouTube video

In Hidden Deep verkennen spelers een enorme suboceanische onderzoeks- en mijnbouwfaciliteit, bewoond door buitenaardse wezens die tot leven zijn gebracht in een 2D-spelwereld vol actie, mysterie, gevaar en dood. Ze moeten hun teamleden het bevel voeren en uitvinden wat er is gebeurd in de verlaten gangen en grotten, en een duister sciencefiction-horrormysterie ontrafelen dat is geïnspireerd op klassieke films uit de jaren 80.

Om de diepten te verkennen en de vermiste onderzoekers te vinden, heeft het reddingsteam verschillende hulpmiddelen tot hun beschikking. Leer je teamleden te coördineren, beheers de grijphaak om te voorkomen dat je dood neerstort of je hoofd erin slaat, gebruik drones om de kolossale grotsystemen te scannen, bedien zware machines om nieuwe delen van het onderzoeksstation te verkennen en schiet je een weg door naar nieuwe grotten met sloopkosten. Schiet of sluip je een weg door gevaarlijke vallen en buitenaardse legers – en wees voorbereid om te sterven. Veel.

Spelers hoeven niet al hun tijd alleen in de diepte door te brengen: ze kunnen samenwerken met een vriend aan specifieke missies in de uitdagingsmodus, hetzij via lokale multiplayer of de Steam Remote-play-functie. Tijdens de Early Access-fase wordt online coöp-functionaliteit toegevoegd.

Functies:

  • Aangrijpend, rauw sci-fi verhaal. Het verhaal is een eerbetoon aan veel klassieke films uit de jaren 80, zoals Aliens, The Thing, Virus en The Blob.
  • Een arsenaal aan gereedschappen – van enterhaken en scanners tot drones, wapens en zware machines.
  • Meer dan 20 uur gameplay in Story Mode (te voltooien tijdens Early Access van de game).
  • Uitdagingsmodus voor nog meer diepgaand avontuur.
  • Lokale co-op en remote-play co-op al beschikbaar (online co-op wordt geïntroduceerd tijdens Early Access van de game).

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: