Home Gaming Harmonix en NCSOFT sluiten multiplatform publishing deal

Harmonix en NCSOFT sluiten multiplatform publishing deal

by Sven

Rock Band™ en DropMix™-makers Harmonix Music Systems, Inc. en Blade & Soul® en Lineage®-maker NCSOFT gaan een strategische samenwerking aan om een nieuwe software-gebaseerde game te ontwikkelen en uit te brengen. De game, nog in zeer vroeg stadium van ontwikkeling, wordt verwacht voor PC en console. NCSOFT neemt de uitgeversactiviteiten op zich en Harmonix richt zich op de ontwikkeling van de game. Details over het project worden bekendgemaakt naarmate de ontwikkeling vordert.

Deze samenwerking is representatief voor NCSOFT’s ambitie om verder te reiken dan de PC- en mobiele MMORPG-markt, met nieuwe en innovatieve titels”, aldus Dr. Songyee Yoon, president, NCSOFT. “De tientallen jaren expertise van Harmonix op het snijvlak van muzieklicenties en ontwikkeling van videogames zijn ongeëvenaard en we kunnen niet wachten om hun nieuwe project aan de wereld te introduceren.”

We zijn zeer verheugd om samen te werken met NCSOFT als uitgever, die onze visie deelt voor de vooruitgang van entertainment en wat er nodig is om een community te bouwen op moderne spelplatforms”, aldus Steve Janiak, CEO, Harmonix. “De uitstekende reputatie van NCSOFT als partner, gecombineerd met een ongelooflijke publiciteitsexpertise betekent dat we ons volledig kunnen richten op het ontwikkelen van onze volgende genrebepalende muziekervaring. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze zullen helpen bij het afleveren van een, naar mijn mening, uniek spel.”

De samenwerking met Harmonix is de nieuwste high profile samenwerking die NCSOFT is aangegaan en is onderdeel van de huidige strategie van het bedrijf om de aanwezigheid in de digitale entertainmentruimte uit te breiden. Het volgt de recente investering van ongeveer $19.7 miljoen (22 billion Korean Won) in VFX studio ‘4th Creative Party’ (Okja, Snowpiercer) en andere externe game-ontwikkelaars, waaronder This Game Studio. De externe partnerships van NCSOFT zijn complementair aan de groei van first parties en externe acquisities, waaronder de oprichting van Iron Tiger Studios, gericht op mobiel, in 2015.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x