Home Gadgets GXT 923 Ybar Gamingmuis Review

GXT 923 Ybar Gamingmuis Review

by Jos Vis

Om goed te kunnen gamen op een pc is het wel zo handig om een goede gamingmuis aan te schaffen, maar er zijn zo ontzettend veel verschillende muizen in ook nog eens verschillende prijsklassen. De GTX 923 Ybar Gamingmuis van Trust valt qua prijs in de budgetcategorie, maar hoe zit het met de performance? Je leest het hier in de review.

Zelf heb ik laatst eindelijk eens een echte game-pc aangeschaft, waar ik hiervoor in het bezit was van een erg simpele desktop. Het was erg fijn om eens flink te duiken in allerlei statistieken en prestaties van pc-onderdelen en die dan door een professioneel in elkaar te laten zetten. Na veel wikken en wegen ben ik overgegaan tot het samenstellen van een pc met een i3-12100F cpu en een Geforce 3070, om zo aan te kunnen sluiten aan mijn M7 Smart Monitor (4k60). Een samenstelling waar ik na twee maanden bezit nog geen moment spijt van heb gehad. Het enige wat ik nog nodig had, was een goede gamingmuis.

De muis

Gelukkig kon aan de slag gaan met een gamingmuis van Trust, de GTX 923 Ybar, en die heb ik nu een aantal weken intensief gebruikt. Het is een draadloze muis met een accu, dus geen gedoe met batterijen en dat scheelt in het chemisch afval. Je laadt de gamingmuis makkelijk op met het bijgeleverde USB-C-kabeltje en al vrij snel kun je aan de slag. Vervolgens kun je best wat uren gamen zonder opladen, maar ik raad aan om de muis ’s avonds na intensief gebruik gewoon even aan de oplaadkabel te hangen.

Je kunt de muis wel gebruiken tijdens het opladen, maar op de een of andere manier brengt dat de nodige problemen met zich mee. Ineens begint de muis te knipperen en kun je niet meer verder muizen, totdat je de kabel eruit hebt gehaald. Daarna kun je weer verder, maar het kan elk moment wéér gebeuren, wat natuurlijk vrij vervelend wordt als je in een game zit. Zorg er dus voor dat de muis opgeladen is als je van plan bent er accuraat mee te gamen.

Budget, maar kwaliteit

Zoals we al eerder hebben gesteld, de GTX 923 Ybar Gamingmuis ligt voor een zacht prijsje in de winkel. Hierdoor kun je niet verwachten dat het uitgerust is met allerlei snufjes, maar wat je krijgt is voor die prijs meer dan prima. De muis heeft bijvoorbeeld een erg prettige grip, waarbij je hand ten alle tijden ontspannen aanvoelt. De standaard muisknoppen liggen verder precies onder je vingers en ze ‘klikken erg lekker’, terwijl je ook nog twee zijknoppen hebt aan de linker kant. Die laatste twee zijknoppen zijn makkelijk te vinden én uit elkaar te houden, zodat het niet voorkomt dat je de verkeerde indrukt.

De GXT 923 Ybar Gamingmuis van Trust is voorzien van RGB-verlichting, waardoor je hem makkelijk kunt vinden in het donker. Uiteraard heeft het ook een scroll-knop en die scrolt lekker soepel, maar geeft ook genoeg ’tegenkracht’, waardoor je niet per ongeluk teveel scrolt. Onder de scroll-knop zit ook nog een instelbare knop, waardoor je in totaal zes knoppen hebt, waarvan je er drie kunt instellen. Je kunt van alles instellen en aanpassen, bijvoorbeeld de RGB-verlichting, maar ook al je knoppen.

Conclusie

Als jij op zoek bent naar een goede gamingmuis voor een budgetprijs, dan is de GTX 923 Ybar gamingmuis van Trust een prima keuze. Je kunt veel aanpassen en instellen, de muis zelf heeft zes knoppen en hij ligt enorm lekker in de hand. Het opladen van de muis gaat via een bijgeleverde USB-C-kabel en gaat vrij snel, maar je kunt beter niet opladen én gamen tegelijk, want de muis reageert dan niet totdat je de kabel eruit hebt gehaald. Als ji het apparaat gewoon ’s nachts oplaadt, dan is deze gamingmuis een echte topper!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: