Home Featured Generation Zero Review

Generation Zero Review

by Pim, Sel

De nieuwste titel van het Zweedse Avalanche Studios staat is alweer een week uit en wij hebben hem goed onder de loep genomen om te kijken of dit een titel is waar je je de aankomende tijd mee kan vermaken of dat je hem beter kan laten liggen. Check dus snel deze review om te kijken of de game wat voor jou is.

Avalanche Studios is bekend van verschillende games zoals: Just Cause, Mad Max en binnenkort komen ze ook met RAGE 2. Dit zijn niet de minste titels dus dan zou je denken dat de game Generation Zero ook van een hoog kaliber zou zijn maar niets is minder waar.

De game is om alleen te spelen zeker een uitdaging maar zo saai. Je word van hutje naar gebouw gestuurd en van gebouw weer naar een ander hutje.

Waar de game op zijn sterkst is is het in zijn online gedeelte. Je kunt deze game namelijk ook in co-op spelen met maximaal 3 andere spelers. Dit maakt de game een stuk leuker omdat je dan de robots makkelijker aan kan en het eentonige lopen een stuk gezelliger maakt.

Afbeeldingsresultaat voor generation zero

Er zit ook een verhaal in de game hoewel het flinterdun is. De game speelt zich af in het Zweden van de jaren 80 waar moordende robots het land hebben overgenomen en proberen de mensheid uit te roeien. Je speelt het spel als een tiener die terug komt van vakantie en merkt dat zijn huis verlaten is en dat het gebied is overgenomen door robots. Je moet nu dus gaan overleven in de wildernis om te kijken of er nog overlevenden zijn.

Op grafisch aspect is er niet veel aan te merken op de game. De Apex engine van Avalanche Studios is een mooie engine die zorgt voor mooie beelden op je scherm. Er is veel detail te zien in sommige gebieden terwijl er ook gebieden zijn die super saai zijn vormgegeven.

Het grote uitgestrekte landschap word geladen zonder dat je het door hebt. Dit is zeker een positief punt omdat Generation Zero een zeer grote map heeft die je lekker door kan spitten en weinig tot geen laadtijden geeft daarin een fijn gevoel.

De gameplay staat het best wat ik eerder al vertelde in de co-op van de game in je eentje is de game behoorlijk lastig omdat als je in gebieden met veel robots zit de robots je omcirkelen en helemaal kapot knallen. Als je met meer personen bent kun je hier een strategie voor uitdenken om dit aan te kunnen.

Wat de game wel weer leuk maakt is dat je alle omgevingen goed uit moet zoeken om te kijken waar alle loot, collectibles, wapens en hints naar nieuwe gebieden zijn verstopt. Dit geeft een extra uitdaging om alles goed te gaan verkennen.


Conclusie

De game had in mijn ogen zich nog goed mogen richten op een single player die wat fijner aanvoelt. De multiplayer staat wel als een huis het is de leukste manier om de game te spelen en het spel komt daar tot zijn recht. Op grafisch aspect doet de game wat het moet doen al had er wat meer levendigheid in de wereld gemogen. Al met al lijkt deze game wel alles te hebben wat een goede game moet hebben maar is het net niet op de goede manier uitgewerkt. Wat jammer is want de game heeft veel in zijn mars.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: