Home GamingPC Gears of War: E-Day aankondiging zorgt voor groei in spelers in Gears of War: Ultimate Edition

Gears of War: E-Day aankondiging zorgt voor groei in spelers in Gears of War: Ultimate Edition

by Mark van Truijen

We hebben misschien niet de Gears 6 aankondiging gekregen waar we allemaal op hoopten, maar Microsoft en The Coalition hebben toch meer dan een paar hoofden doen draaien met de aankondiging van Gears of War: E-Day op de Xbox Games Showcase eerder deze maand. De third-person shooter is beschreven als het volgende hoofdspel in de franchise, en de opwinding na de aankondiging heeft ook geleid tot een toename van het aantal spelers voor eerdere afleveringen.

Volgens een rapport gepubliceerd door TrueAchievments, dat een steekproefgrootte van meer dan 2,4 miljoen Xbox-accounts gebruikt, zag Gears of War: Ultimate Edition na de aankondiging van Gears of War: E-Day een toename van 323 procent in het aantal spelers op Xbox-consoles. Hoewel het niet in de top 40 van meest gespeelde Xbox-games voor die week kon komen, deed Gears 5 dat wel, en klom naar nr. 34 na een toename van 66 in het aantal spelers.

Gears of War: E-Day is bedoeld als een prequel op de serie. Het speelt zich 14 jaar voor de gebeurtenissen van het eerste spel af, en het zal een volledig lineair spel zijn. The Coalition zegt dat het spel het oorsprongsverhaal van de Chainsaw Lancer (onder andere) zal vertellen, terwijl het ook terugkeert naar de horror-achtige toon van de originele Gears of War.

Gears of War: E-Day is in ontwikkeling voor Xbox Series X/S en PC. Een releasedatum is momenteel onbekend, maar er wordt beweerd dat het intern een lancering in 2025 zou kunnen nastreven

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x