Home Gaming GC-2015: Fifa 16 Preview (Hands-On)

GC-2015: Fifa 16 Preview (Hands-On)

by Sven

De afgelopen dagen waren wij, als That’s Gaming, op Gamescom. Veel games hebben wij gespeeld en zo ook de gehele versie van Fifa 16. Hieronder onze bevindingen. 

Gameplay

De eerste keer dat ik een wedstrijd opstartte had ik eigenlijk niet al te veel veranderingen verwacht. De eerste wedstrijd die wij gespeeld hebben was PSG – Barcalona. De beloftes van EA merk je meteen. Over alle linies merk je een verschil met Fifa 15. Passes komen minder makkelijk aan, maar de spelers zijn ook een stuk slimmer geworden. Zo was ik met een aanval bezig en ging Pedro vanzelf diep, waardoor ik een prachtige pass kon geven. Je merkt dat de linies slimmer zijn geworden en beter anticiperen op situaties.

Daarnaast is scoren ook een stuk moeilijker geworden. De verdediging is onder de schop genomen en dat voel je. Op professioneel niveau, op een makkelijke manier snel passen en dan een actie maken en scoren? Dat gaat niet meer. Je moet echt gaan kijken waar de kansen liggen op het veld, hierdoor zullen uitslagen als 6-0 minder snel voorkomen. De keepers zijn ook beter geworden, de keepers zijn slimmer en weten vaak beter waar de bal komt. Hierdoor zul je veel mooie reddingen zijn en zorgt het er ook voor dat een wedstrijd spannender aanvoelt, iets wat ik in de vorige delen miste.

Career Mode

De carriere modus van Fifa is al een paar jaar bijna onveranderd geweest. Daar moet nu verandering inkomen. In de tijd die wij met Fifa 16 hadden hebben wij ook de Carriere modus uitgeprobeerd.

FIFA 16 Career Traininig (In Menus)

FIFA 16 Career Traininig (In Menus)

In Fifa 16 kan je nu individuele trainingen doen. De challenges die je normaal doet voor een wedstrijd, zijn nu de trainingen geworden. Je kan vijf spelers voor een bepaalde tijd trainen en door die challenges goed uit te voeren krijgen zij punten bij de respectievelijke aspecten, zoals dribbelen als het om dribbelen gaat. Hierdoor kan je de jonge spelers, maar ook potentiële toppers trainen, zonder ze altijd te hoeven op te stellen.

FIFA 16 Career (In Menus)

FIFA 16 Pre-Season Tournaments

Nu kan je ook in Fifa 16 Pre-Season Tournaments doen. Deze toernooien kan je doen tussen twee seizoenen. Het geld wat je verdient met zo een toernooi wordt dan ook bij je tranfserbudget bijgeschreven. Dit is heel erg interessant, niet alleen omdat je geld verdient, maar ook omdat je wat verschillende tactieken kan uitproberen voor je team en je nieuwe spelers.

Naast dit allemaal, zijn er ook wat kleine dingen bijgekomen in Fifa 16 die mij opvielen. Zo kan je contractvrije spelers contacteren buiten de tranfserperiodes om. In de transfersperiode heb ik geen rare tranfsers gezien, het lijkt erop dat EA ervoor gezorgd hebt dat er geen hele grote en/of rare tranfsers plaatsvinden elke periode. Ook kan je in vriendschappelijke wedstrijden zo vaak wisselen als je wilt.

 

Authentic Football

Fifa 16 moet nog realistischer worden dan ooit. Dat hebben wij ook gemerkt in onze tijd met Fifa 16. Zo zagen wij dat bij een vrije trap opeens de Vanishing spray werd gespoten door de scheidsrechter. Een kleine verandering, maar wel iets waarvan ik dacht, wauw, daar wordt ook over nagedacht.

image_1.img (1)

En! Dankzij de Career Mode gestart te hebben met Bayern, zagen we ook het gloednieuwe Bundesliga Presentation Package. Vorig jaar zag je al dat de Premier League net zo gecovered werd als een echte Premier League wedstrijd. Zo zal je dat nu ook voelen in de Bundesliga.

image_0.img (1)

Conclusie:

Fifa 16 is een geweldige upgrade van Fifa 15, die wel wennen gaat worden. Het hele veld is op de schop genomen qua aanval, middenveld en verdediging, dit ga je merken de eerste wedstrijden. Als je er eenmaal in zit speelt het heerlijk en door de veranderingen in de Career Mode zal die ook leuker zijn om te blijven spelen. Wij van That’s Gaming kunnen niet wachten tot Fifa 16 uitkomt!

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maarten zegstroo
8 jaren geleden

Ik hoop op wat extra balans op het veld…Zodat middenvelders als Xavi en Pirlo (als voorbeeld) wat meer speelbaar worden en ‘we’ niet allemaal kiezen voor de Pogba’s (misschien een slecht voorbeeld) omdat hij groot, snel en sterk is. En ik hoop dat dit voor alles geldt. Terry is nog altijd beter dan Zouma (nog wel), met Fifa 15 speelde ik liever met Zouma vanwege zijn kracht en snelheid. Onervarenheid en de cijfers van positiegevoel zijn nu nog verwaarloosbaar. Ik wil authenticiteit per speler voelen…

Ik ben altijd een Pes-speler geweest, mede door deze dingen. Sinds Fifa 14 ben ik overgestapt. En met veel plezier. Come on Fifa!!

UR
8 jaren geleden

Tering wat een grammaticaal slecht stuk voor een hoofdredacteur..

Beheerder
Antwoord aan  UR
8 jaren geleden

Bedankt voor je bericht. In het enthousiasme maken we allemaal weleens fouten, dit gebeurt meer omdat we snel het bericht online willen hebben. Daarvoor mijn excuses. Morgen wordt het hele bericht na gelopen.

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x