Home Gaming GC-2015: Gigantic verbazingwekkende shooter met veel verslavende actie!

GC-2015: Gigantic verbazingwekkende shooter met veel verslavende actie!

by Jeffrey van den Bogaart

De game Gigantic was voor mij weer een nieuw soort spel. Ik werd netjes onthaald door het team achter Gigantic die mij een korte uitleg gaf over de charachter’s in het spel en de skills die erbij horen. Ik had al snel door welke ik zou gaan gebruiken en zodra iedereen zat konden we aan de slag.

Het viel mij op dat de game erg veel weg heeft van Battlefield Heroes. Er zit veel magic in verwerkt en je moet elke match weer opnieuw je level opbouwen om het maximale uit je character te halen. Je wint het spel door een soort reuzen die bij jou team hoort. Door bepaalde punten in het leven over te nemen krijg je de mogelijkheid de reus van je tegenstander aan te vallen. In het scherm zie je hoe lang dit nog duurt en of je dus nog meer checkpoints van de tegenstander moet overnemen. Ik merk al snel dat ik onwijs veel plezier heb in het spelen van de game en je snel doorhebt hoe het spel werkt en hoe je gebruik maakt van je verschillende skills.

Je kan als je checkpoints overneemt kiezen uit 3 dieren de als het ware de checkpoint bewaken. Je kan dus kiezen wat voor soort punt je er van maakt. Er is een healer en detector (laat vijanden op de rader zien) en een defence die ervoor zorgt dat vijanden die in de buurt komen worden aangevallen.

Hoe langer het spel bezig is hoe meer ik begrijp dat beide teams goed moeten samenwerken en zo tot een goed einde moeten komen! Helaas verliezen wij deze rond en is de demo voorbij. Ik merk echt dat ik dat erg jammer vind en kan niet wachten tot het spel uitkomt!

Gigantic zal ook Crossplay beschikbaar zijn waardoor je met je vrienden op de pc samen met xbox one kan spelen! Een erg leuke toevoeging voor een super gaaf spel! In augustus dit jaar begint de open Beta!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: