Home GamingAndroid “Games Made in Europe”, het eerste digitale evenement om Europees videogametalent onder de aandacht te brengen, van 24 tot 28 mei

“Games Made in Europe”, het eerste digitale evenement om Europees videogametalent onder de aandacht te brengen, van 24 tot 28 mei

by Jos Vis

Het videogame-equivalent van Eurovisie komt eraan in 2023, met het allereerste Games Made in Europe-evenement. In 2022 bracht de in Parijs, Frankrijk gevestigde vereniging Capital Games meer dan een miljoen mensen samen voor het Games Made in France-evenement. Dit jaar leggen ze de lat hoger door professionele videogameverenigingen uit heel Europa samen te brengen (EGDF, DGA, WALGA, DEV, IIDEA, FLEGA, Game Habitat, Indie Games Poland Foundation), met steun van het Creative Europe MEDIA-programma van de Europese Unie , om Games Made in Europe te lanceren, van 24 tot 28 mei.

Het programma omvat presentaties van de beste in Europa gemaakte games gedurende vier dagen van Twitch-livestreams, gehost door invloedrijke streamers in de sector. Uitgelichte games profiteren van promoties op Steam en het evenement omvat een programma met conferenties, trainingen en professionele netwerken.

De gemarkeerde games worden geselecteerd door een panel van experts voordat ze live worden gestreamd op Twitch voor de duur van het evenement. Kijk op de officiële website voor meer informatie over het indienen van games. De deadline voor deelnemers om zich te registreren is middernacht CEST op 28 maart.

“Het belangrijkste doel van Games Made in Europe is het promoten van Europees talent en het tonen van de unieke creativiteit van de beste studio’s uit heel Europa, groot of klein, beroemd of onbekend. Als non-profitorganisatie is het ons doel om het evenement toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk talenten, dus de toegangsprijzen zijn tot een minimum beperkt in vergelijking met de marktstandaarden, terwijl we ook de kosten van het evenement kunnen dekken. Professionele videogameverenigingen kunnen ook groepsprojecten indienen om een grotere diversiteit aan games te garanderen”, legt Cyrille Imbert, de president van Capital Games, uit.

Naar verwachting zullen meer dan honderd projecten deelnemen aan Games Made in Europe van gevestigde uitgevers en gerenommeerde onafhankelijke gamestudio’s. Bevestigde deelnemers tot nu toe zijn Dotemu, Raw Fury, Devolver Digital en tientallen anderen uit heel Europa.

Evenementdetails:

  • Van 24 mei om 17:00 tot 28 mei 23:55 CEST
  • Vijf dagen Steam-verkoop
  • Gedurende vier dagen livestreaming van in Europa gemaakte games met top-influencers van over het hele continent
  • Conferenties
  • Masterclasses
  • Professioneel netwerken

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: