Home Gaming Ga op een wonderlijk avontuur, want Unravel is nu verkrijgbaar!

Ga op een wonderlijk avontuur, want Unravel is nu verkrijgbaar!

by Mark van Truijen

Electronic Arts Inc. en Coldwood Interactive hebben vandaag Unravel™ uitgebracht als digitale download voor de pc via Origin™, de Xbox One® en de Playstation®4. Unravel is een uniek puzzel- en platformspel met levensechte physics en draait om een klein, innemend personage genaamd Yarny. Yarny, klein van stuk maar groot van hart, is een positieve kracht in een wereld die is gevuld met de uitdagingen van het leven.

“Ik wilde iets persoonlijkers, iets met meer impact maken. Het spel hoefde niet de wereld te veranderen of dat zelfs maar te proberen, maar het moest oprecht zijn en een diepere betekenis hebben. Het moest een hart hebben.” – Martin Sahlin, Creative Director bij Coldwood

Yarny zit aan het begin van het spel vast aan iets belangrijks, en gaat vervolgens op een avontuur boordevol uitdagingen. Hij moet het einde zien te halen zonder volledig te worden ontrafeld. Sommige uitdagingen zijn eenvoudig, bijvoorbeeld als je Yarny met het draad over een gat moet laten zwaaien of langs een boom moet laten abseilen. Maar andere uitdagingen zijn complexer: spelers moeten Yarny’s draad slim en creatief inzetten om het pad te vinden dat verder leidt. Ondertussen volgen spelers een authentiek verhaal over liefde, verlangen en banden tussen mensen, met Yarny als de rode draad die overal doorheen loopt.

De ongelooflijke omgevingen van Unravel zijn geïnspireerd door de natuur van Noord-Zweden, waar het spel is gemaakt. De graphics laten de schoonheid van het alledaagse zien: als spelers door Yarny’s ogen kijken, gaan ze nog meer op in de grootsheid van zelfs de gewoonste dingen. De omgeving is echter meer dan alleen een achtergrond, met aanwijzingen en hints over het verhaal die overal zijn verborgen, wachtend op ontdekking.

Naast het landschap horen spelers de emotie en het verhaal van het spel tot leven komen via de originele muziek. Het verhaal van Unravel wordt met weinig woorden verteld, dus muziek speelt een cruciale rol bij het bepalen van de sfeer. De soundtrack van Unravel is volledig geïnspireerd door lokale volksmuziek en traditionele instrumenten, en weet de toon van de spelomgevingen schitterend neer te zetten.

Wat de reis van Yarny en het verhaal van Unravel uniek maakt, is dat het niet moet worden verteld: het moet worden ontdekt. Dit zorgt voor een persoonlijkere reis van de speler en een diepere connectie met het spel, omdat Unravel uiteindelijk om fysieke en emotionele banden draait. Unravel is een verhaal over liefde en het herstellen van verbroken relaties; een verhaal over moed en doorzettingsvermogen, dat alleen maar levendiger wordt door het perspectief van Yarny’s compactheid in een soms grote en overweldigende wereld.

Unravel is vanaf 9 februari wereldwijd verkrijgbaar. Het zal je aandacht pakken, je denkvermogen op de proef stellen en je hart veroveren.

Unravel wordt ontwikkeld in Umeå, Zweden door Coldwood Interactive en is verkrijgbaar in Europa voor €19,99 als digitale download. EA Access- en Origin Access-leden kunnen 10% besparen als ze de digitale versie van Unravel op respectievelijk de Xbox One en Origin kopen.* Deze titel heeft de leeftijdsclassificatie PEGI 7.

Om mee te praten over Unravel, volg je ons op Twitter® via https://twitter.com/EA_Benelux, Facebook via https://www.facebook.com/EA.benelux/ Instagram via www.instagram.com/unravel_game/.

Voor meer informatie bezoek je www.unravelgame.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x