Home Gaming Ga achter de schermen van het levendige Zelda-achtige Sci-fi puzzel-avonturenspel XEL

Ga achter de schermen van het levendige Zelda-achtige Sci-fi puzzel-avonturenspel XEL

by Jos Vis

XEL komt in de zomer van 2022 naar pc en Nintendo Switch (en later in 2022 voor Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en Playstation 5) en is een levendige en kleurrijke actie-avonturentitel geïnspireerd op iconische franchises zoals The Legend of Zelda – met een sci-fi fantasy-draai en een ongelooflijk brutaal maar pittig hoofdpersonage genaamd Reid.

Ontwikkeld door Tiny Roar en uitgegeven door Assemble Entertainment, zal XEL je humor en reflexen testen terwijl je op een emotionele en diep nadenkende reis wordt gestuurd door de mysterieuze wereld van XEL.

In de ontwikkelaarsdagboeken van vandaag (je krijgt er drie omdat Tiny Roar dol is op hun spelersbestand), nemen gamedirecteur Maurice Hagelstein en gameontwerper Tom Erenstein ons mee achter de schermen met een kijkje in het karaktercreatieproces dat de studio doormaakte voordat hij belandde in de stijl die we zien vandaag, evenals het bespreken van hun gameplay-ontwerpfilosofie en ons een korte maar prikkelende glimp geven van wat spelers kunnen verwachten wanneer de game volgend jaar uitkomt.

YouTube video

“We zijn erg trots op XEL; we wilden een game maken die alle beats van een klassieke actie-avonturentitel raakt, zoals het verkennen van een mysterieuze wereld met een excentrieke hoofdrolspeler”, zegt Maurice Hagelstein, Game Director bij Tiny Roar. “We hebben veel geïnnoveerd op basis van de typische formule en kunnen niet wachten tot spelers erin duiken en beginnen te graven in het verhaal van Reid en haar reis.”

XEL volgt een hoofdpersoon met geheugenverlies genaamd Reid, die schipbreuk lijdt op een raadselachtige planeet zonder herinnering aan haar vorige leven. Spelers gaan samen met Reid op zoek naar het mysterie achter dit bizarre land vol geheimen, puzzels en een niet zo stabiel gevoel voor tijd. Verken een prachtige bovenwereld bezaaid met uitdagende kerkers in een klassiek, top-down, 3D-actie-avontuurformaat doordrenkt van een rijk, levendig palet. Tijdens haar zoektocht zal Reid charmante, duurzame personages ontmoeten, spannende gevechten aangaan en natuurlijk een hele reeks handige items, gadgets en bewegingen vinden en upgraden – waarvan sommige haar kunnen helpen door ruimte en tijd te springen.

XEL, ontwikkeld door Tiny Roar en uitgegeven door Assemble Entertainment, wordt in de zomer van 2022 gelanceerd op Steam en Nintendo Switch; de Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4 en PlayStation 5 volgen later in 2022.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x