That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Featured, Gaming, PC, PS4, Xbox One

Funcom eert de originele Conan-films + Steam Free Weekend

Funcom zal deze week de zesde DLC uitbrengen voor Conan Exiles, de bestverkochte titel aller tijden. The DLC is vernoemd naar The Riddle of Steel, centraal in de plot van de film uit 1982 met Arnold Schwarzenegger als Conan the Barbarian, en maakt deel uit van het eenjarig jubileum van de game, dat ook wordt gevierd met een gratis update (met twee gloednieuwe kerkers) en een langdurig Steam Free Weekend (8 mei – 12 mei).

“We dachten dat we iets anders zouden doen voor het jubileum,” legt Funcom-topman Rui Casais uit. “Hoewel de game gebaseerd is op de wereld gecreëerd door Robert E. Howard in de jaren dertig en de daaropvolgende strips, genieten de films van een enorme cult-aanhang. Veel van de Conan-fans van vandaag zouden waarschijnlijk nooit van Howard’s werk gehoord hebben als het niet voor de doorbraakrol van Schwarzenegger als Conan the Barbarian was. We dachten daarom dat het een goed idee zou zijn om de verjaardag van ons bestverkopende spel te combineren met een eerbetoon aan Schwarzenegger, Thulsa Doom-acteur James Earl Jones en dergelijke “, zegt hij.

Casais voegt eraan toe dat er veel is gebeurd met het spel, dat hij graag bestempelt als “Minecraft voor volwassenen”, sinds het werd gelanceerd op 8 mei vorig jaar. In totaal zijn er vijf DLC’s uitgebracht, nog voor The Riddle of Steel, evenals een groot aantal updates, bugfixes en dergelijke. “Dit maakt me des te meer verheugd om het Steam Free Weekend aan te kondigen, zodat iedereen kan zien waar de game gratis is geëvolueerd”, zegt de CEO, eraan toevoegend dat het Steam Free Weekend in feite bijna een week duurt, omdat het zal vandaag beginnen.

De nieuwe DLC bevat verschillende unieke standbeelden en beeldjes van Arnold Schwarzenegger als Conan, evenals iconische helmen uit de film, herdenkings-warpaint en andere decoratieve voorwerpen. The Riddle of Steel maakt geen deel uit van de vier kern-DLC’s die Funcom gepland heeft voor 2019 en zal daarom niet worden opgenomen in de Year 2 Season Pass. In plaats daarvan heeft de studio gelijktijdig een gratis update uitgegeven, die twee nieuwe kerkers bevat, een totale vernieuwing van verschillende locaties, nieuwe NPC’s en een nieuwe prestatie, “Witch Doctor”, waarmee je wights en skeletten aan je zijde kunt oproepen.

We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE