Home Featured Frostpunk Brengt zijn ijzige Post-Apocalypse naar Xbox One en PlayStation 4

Frostpunk Brengt zijn ijzige Post-Apocalypse naar Xbox One en PlayStation 4

by Jos Vis

De onafhankelijke Poolse ontwikkelaar 11 Bit Studios is zeer verheugd om te bevestigen dat Frostpunk, de eerste in zijn soort in strategisch gamen, officieel naar consoles gaat. Een zanderige simulatie van de overleving van de maatschappij in een bevroren post-apocalyps, de Bafta-genomineerde Frostpunk was een bestseller van 2018 en een meervoudige prijswinnaar in zijn genre. Frostpunk: Console Edition is een fijn afgestemde aanpassing van de pc-hit die later dit jaar op weg gaat naar Xbox One en PlayStation 4.

Door spelers een complexe strategische uitdaging aan te bieden naast een rijk verhaal met een alternatieve kijk op de 19e-eeuwse industriële revolutie, weeft Frostpunk een verhaal over hoe onze planeet op mysterieuze wijze bevriest, een einde maakt aan de beschaving zoals wij die kennen en de mensheid dwingt zich aan te passen aan de barre omstandigheden. Als leider van mogelijk de laatste beschaafde samenleving op aarde, ga je de stad bouwen waarin je overlevende leeft, nieuwe technologieën ontdekken, bevroren woestenijen verkennen en vooral de maatschappij beheren en besturen om het voor te bereiden op het leven in een meedogenloze wereld. Of je nu een verlichte heerser bent of een ijzervuistige tiran, je zult merken dat keuzes in deze wereld niet zo eenvoudig zijn als ze lijken, en dat het vasthouden van machtskosten net zo zwaar is als de verantwoordelijkheid die je hebt om voor te zorgen hen.

Gericht op een soepele overgang naar consoles, worden er grote inspanningen geleverd om de game opnieuw te ontwerpen en de mechanica aan te passen voor de Xbox One en PlayStation 4, vooral als het gaat om besturing. 11 Bit Studios heeft nog wat werk te doen, maar liggen dicht bij de finishlijn, waardoor een intuïtieve interface ontstaat waardoor de gameplay natuurlijk aanvoelt, zelfs wanneer je met een controller speelt. “We willen de exacte releasedatum nog niet bekend maken, maar ik kan wel zeggen dat het spel in de zomer uit zou moeten zijn”, zegt lead designer Kuba Stokalski.

Frostpunk: Console Edition bevat alle eerdere gratis updates van de pc-versie, waaronder The Fall of Winterhome-scenario, aanvullende aanpassingsopties, moeilijkheidsinstellingen en saldoverschillen. Bovendien zijn er in de toekomst aanvullende inhoudsupdates gepland.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: