Home Gaming Forza Horizon 2 review

Forza Horizon 2 review

by Mark van Truijen

De eerste Horizon game kwam twee jaar geleden uit voor de Xbox 360 en kreeg van ons toentertijd een 9(review staat op Nextgengamers.nl). Nu komt het vervolg Horizon 2 en nu is de grote vraag, heeft Playground Games de Horizon 2 formule geperfectioneerd of valt de game toch in herhaling?

forza-horizon-2-release-date-announcement

We spelen Horizon 2 op de Xbox One aangezien de game volgens ons meer op dat platform tot zijn recht komt. Horizon 2 focust zich net zoals het vorige deel op het Horizon Festival. Dit keer word het festival gehouden in zuid-europa en is het jouw doel om de kampioen van vorig jaar te verslaan.

Horizon is een festival waarin auto’s centraal staan, natuurlijk wordt er ook gefeest maar eigenlijk draait het allemaal om het racen en het vergaren van fans.

forza-horizon-2-02

Gameplay

Het verschil tussen Forza Motorsport 5 en Forza Horizon 2 is groot. Zo is de eerst genoemde meer een race simulatie en focust het zich meer op het echte racen. Terwijl Horizon 2 meer arcade is en zich meer focust op de fun. De game heeft geen afgesloten tracks zoals je gewend bent van alle race games, maar bevat een grote open wereld waar in je kunt rondrijden na hartelust. Dit brengt wel meteen een minpunt met zich mee. Zo moet je zelf naar alle races rijden aangezien de game wel een dure fast travel optie heeft, zul je die niet veel gebruiken.

Ook in Horizon 2 kun je weer op zoek gaan naar auto’s in schuren en op afgelegen plaatsen. De game heeft meer dan 200 verschillende auto’s en die verschillen van old timers tot moderne hyper cars. Maar niet alleen dat gameplay element komt terug maar zo zijn de kortingsborden ook weer terug en moet je er zoveel mogelijk kapot rijden om zo’n hoog mogelijk korting of xp bonus te krijgen.

forza-horizon-2-review-screen-2.0

Zoals je gewend bent van iedere Forza game kun je ook in Horizon 2 na hartenlust je auto’s aanpassen en tunen. Zo kun je je auto van nieuwe onderdelen voorzien of de buitenkant van de auto helemaal na customizen naar jouw smaak. Maar gelukkig gaat het nog verder dan alleen onderdelen en de looks van de auto. Via het tuning menuutje wat je voor een race of evenement krijgt kun je je auto helemaal afstellen voor iedere race.

De grote open wereld zorgt ook voor een hoop nieuwe races en manieren waarop je racet. Zo zijn een hoop races door grote open gebieden waardoor je kunt gaan kiezen welk pad je pakt om zo misschien een stukje af te snijden of door sneller door een bocht te kunnen. Terwijl Horizon 1 nog een aparte Rally dlc kreeg, heeft horizon 2 een flinke aantal rally races gekregen. De wereld van de game leent zich perfect voor een aantal spectaculaire races door heuvelachtig gebied en zelfs wijngaarden.

Graphics

De wereld van Horizon 2 en de auto’s zien er geweldig uit. Horizon 2 is een van de mooiste games voor de Xbox One. Forza Motorsport 5 heeft wel iets betere graphics maar kent dan ook geen grote open wereld. Zo heb je regelmatig het gevoel dat je echt in het zuiden van Europa zit. De auto’s zien er zoals eerder gezegd geweldig uit, de game maakt gebruik van dezelfde engine als Forza 5 en dat is duidelijk merkbaar. De auto’s hebben een schademodel en zijn tot in de kleinste detail na gemaakt. De game draait net zoals Forza 5 op 1080p en draait op 30 fps. De game kent geen frame-drops en blijft gedurende de hele game net stabiel draaien op 30 fps.

E3-PressKit-07-WM-ForzaHorizon2-jpg

De belichting is uitstekend en komt het beste tot zijn recht als het nacht is in de game. De verschillende lichten en koplampen van de auto’s zorgen voor de prachtige beelden. Naast het visuele aspect, is ook het audio gedeelte van de game goed in orde. Van het motor geluid tot aan de soundtrack, alles is goed afgesteld en klinkt realistisch en goed.

Multiplayer

Ook de multiplayer is in Horizon 2 flink aangepakt, zo is de singleplayer verweven in de multiplayer. Je kunt met zo’n 1000 spelers een autoclub beginnen en samen racen in de grote open wereld. Bijna alle evenementen die in de singleplayer zitten ook verwerkt in de multiplayer. Zo hoef je niet competitief te racen maar kun je ook met andere spelers op een roadtrip gaan om zo samen te genieten van mooie omgevingen en spannende wegen.

f2bcd7de-7600-434c-b25a-50e204382ce3

Nieuw is dat je naar een car meeting kunt gaan om daar je auto te showen aan andere spelers. Zo is bijna elk ontwerp uniek aangezien je flink wat tools mee krijgt om je auto te customizen. Daarnaast kun je ook rivals uitdagen om de snelste rondetijd neer te zetten in een bepaalde race.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 jaren geleden

.

tnx for info!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d