Home Gaming FIFA werkt aan eigen voetbal titel

FIFA werkt aan eigen voetbal titel

by Mark van Truijen

FIFA-president Gianni Infantino heeft bevestigd dat de organisatie werkt aan zijn eigen FIFA-gebrandmerkte game. De aankondiging komt als reactie op het feit dat EA in 2023 het FIFA-merk achterlaat voor zijn voetbalgames en in plaats daarvan toekomstige games in de franchise uitbrengt als EA Sports FC.

Volgens Martyn Ziegler, hoofdsportverslaggever bij The Times, heeft FIFA deze beslissing genomen omdat EA weigerde een hogere vergoeding te betalen voor het gebruik van het merk. Eerdere rapporten hebben aangegeven dat FIFA $2,5 miljard van EA eiste voor het gebruik van de licentie, om de vier jaar.

“Het nieuwe FIFA-spel – FIFA 25, 26, 27 enzovoort – zal altijd het beste egamespel zijn voor elk meisje of elke jongen,” zei Infantino, “we zullen hier heel binnenkort nieuws over hebben.”

In mei 2022 had FIFA aangekondigd dat het zou samenwerken met andere ontwikkelaars en uitgevers om nieuwe FIFA-games uit te brengen als reactie op de aankondiging van EA dat zijn lijn voetbalgames vanaf 2023 EA Sports FC zou heten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: