Home GamingAndroid Game Pass loopt flink voor op Playstation Plus geeft Sony toe in een statement

Game Pass loopt flink voor op Playstation Plus geeft Sony toe in een statement

by Mark van Truijen

In een verklaring aan de Competition and Markets Authority van het Verenigd Koninkrijk heeft Sony verklaard dat het gelooft dat Microsoft voorloopt op Sony met zijn Xbox Game Pass-service in vergelijking met PlayStation Plus.

In de verklaring geeft Sony toe “zonder twijfel dat Game Pass ver voorloopt op PlayStation Plus” wat betreft marktaandeel. Sony maakte de bekentenis als onderdeel van het argument dat Microsoft incentives heeft om de prijs van Call of Duty te verhogen als de overname van Activision Blizzard zou doorgaan.

Sony heeft ook verklaard dat dit Microsoft zou stimuleren om toekomstige PlayStation-releases van Call of Duty te degraderen en de games alleen beschikbaar te maken via Game Pass. Volgens Sony zou Microsoft ook worden gestimuleerd om Call of Duty beschikbaar te maken op PlayStation Plus tegen een “commercieel onrendabele prijs, waardoor het de facto exclusief wordt”.

De bekentenis kwam in een recente reactie die Sony had ingediend bij de CMA, samen met reacties die door Microsoft waren ingediend over zijn poging om Activision Blizzard over te nemen, die momenteel onder onderzoek staat.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: