That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, Nintendo Switch, PC, PS3, PS4, Reviews, Xbox 360, Xbox One

FIFA 18 Review

Het is weer zover, het digitale voetbalseizoen is begonnen. Met FIFA 18 nu al even in de winkels kan je volop genieten van jouw helden. De game heeft de focus verlegt van grote innovatie naar kleine toevoegingen, hier en daar wat tweaks op het geheel. De game borduurt eigenlijk verder op waar FIFA 17 eindigde. Voor de mensen die af en toe even een potje willen voetballen zullen misschien teleurgesteld zijn wegens de weinig grote veranderingen.

Gameplay is de kern voor al de sport titels, hoe loopt het en hoe speelt het. FIFA is nog steeds de best aanvoelende sports game op de markt. FIFA 18 is maar een kleine verbetering met zijn voorganger, de grote veranderingen liggen hier in hoe de verdediging spelt. Er zit een extra laag controle over de speler als deze in vorm is, en ook weer zo als deze niet in de game zit. Wees dan ook niet verbaast als je verdediger gewoon man van de wedstrijd wordt.

Een feature waar EA heel veel mee te koop loopt is de Real Player Motion Technology, dit houdt in dat spelers in de game precies bewegen zoals hun echte tegenhanger. Het wordt zelfs de grootste stap in gameplay geschiedenis genoemd voor de franchise, persoonlijk vind ik dit wat overdrijven en zijn ze iets te vroeg met deze feature. Het werkt in deze FIFA wel, maar nog niet perfect. Zie het als een work in progress.

Deze nieuwe feature heeft het meeste effect in wedstrijden met grote spelers, de echte invloed vindt je ook in wedstrijd tactieken. Goerde spelers spelen nu echt zoals het hoort en passen zich ook aan op de tactiek. Zo zal je merken dat een Ziyech, Eriksen of een andere goede controlleur echt de controlle pakt op het middenveld. Pas je dan iets aan op je strategie dan merk je dat het spel van de spelers meteen aangepast is.

De carriere modus maakt gebruik van een veel dieper transfer onderhandeling systeem, en een nettere ui. Spelers komen nu in de Squad Hub, deze vervangt het simpele Squad Report, hierin doe je alles wat je maar kan bedenken met betrekking tot het managen van spelers. Je hoef niet meer te wisselen tussen vier schermen.

Spelers kunnen nu gebruik maken van hun managers avatar om alles te bespreken van bonussen tot release clausule doormiddel van simpele tussen filmpjes. Je zou denken dit gaat toch vervelen? Maar dat valt gelukkig mee, daarnaast kan je dit ook skippen en direct doorgaan naar het antwoorden. Het blijft een tactisch schaakspel, zo kan je zomaar een clausule van 50 miljoen aan je broek krijgen. Zodra je dit krijgt wordt het schuiven met geld en begint het echte spel. Fans hebben vaak kritiek geuit op EA vanwege de focus op Ultimate Team, mooi is te zien dat het dit jaar anders is.

Even over de favoriete game modus van vele gesproken, hier is toch weinig veranderd behalve de Squad Battles. Deze nieuwe modus geeft spelers de kans om het tegen team op te nemen gemaakt door de community en zo diverse beloningen te verdienen. Daarnaast zullen de Pro Clubs fans ook erg blij zijn, deze kunnen hun eigen club maken met outfit en logo, om daarnaast ook meteen één van de drie voor ingestelde klasses te kiezen. Dit scheelt veel tijd bij wisselen van positie en speler. Zo is het mogelijk om drie verschillende posities met namen etc te hebben.

En dan is er nog het vervolg op The Journey, deze heet nu ‘The Journey: Hunter Returns,’. In het tweede seizoen van het super seizoen van Hunter gaan we een rondje over de wereld reizen, de speller komt in diverse buiten het veld situaties terecht en zal daar zijn keuzes moeten maken. En dat is het dan wel, gameplay technisch gezien is er niks veranderd aan deze modus. Het blijft nog steeds draaien om een beetje drama in het verhaal. Je start weer op de bank, afhankelijk van vorig seizoen en zal je weer moeten opwerken naar de starting 11, het scheelt wel je zit meteen bij de top clubs. Heel realistisch. Het is leuk om te doen en te ervaren, enkel de echte be a pro modus trok mij meer. Ik ben meer fan van de be a Pro modus zoals deze is opgezet in NBA, ik hoop dat FIFA hier een voorbeeld aan neemt in de toekomst.

Er moet me nog wel 1 ding van het hart, het penalty system, wat is dit ontzettend irritant geworden. Waar je vorig jaar heerlijk kwam aanlopen en een hoek koos is het systeem weer veranderd. Ik heb nog steeds niet exact door hoe deze werkt en mis meer dan ik lief heb. Het enige positieve is nu dat je niet meer weet of je scoor of niet. Het wordt zeldzaam.

De carriere modus heeft aanzienlijk mooie stappen gemaakt, The journey valt wat tegen. Maar al met al blijven we de game spelen omdat het gewoon FIFA is.

We zijn los, Check ons!!
CURRENTLY OFFLINE