Home Gaming FIFA 16 brengt vrouwen naar het veld

FIFA 16 brengt vrouwen naar het veld

by Mark van Truijen

Electronic Arts Inc. maakt vandaag bekend dat voor het eerst in de serie 12 nationale damesteams aanwezig zijn in EA SPORTS™ FIFA 16, dat op 24 september 2015 wordt gelanceerd in de Benelux. De nationale damesteams van Australië, Brazilië, Canada, China, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Spanje, Zweden en de VS vertegenwoordigen hun respectievelijke federaties in diverse speltypes van FIFA 16, inclusief Aftrap, een offline toernooi en vriendschappelijke online* wedstrijden. 

“Het is voor EA SPORTS een groot genoegen, dat we enkele van de beste vrouwelijke spelers en teams aan onze franchise mogen toevoegen. En het doet ons evenzeer deugd om onze miljoenen fans deze nieuwe mogelijkheden in het spel te bieden,” zegt David Rutter, VP en GM van EA SPORTS FIFA. “We zullen ervoor zorgen dat fans bij het spelen met de nationale damesteams een authentieke ervaring krijgen dankzij onze innovatieve technieken om bewegingen en uiterlijkheden van de echte spelers over te zetten naar het spel. Daarnaast zullen we in FIFA 16 verdergaan met het vernieuwen van onze geavanceerde spelmogelijkheden.”

De ontwikkelaars van FIFA hebben 12 van de beste damesteams ter wereld zo authentiek mogelijk nagemaakt, met realistische animaties en attributen plus nieuwe spelerbewegingen en uiterlijke kenmerken. De nieuwe spelerbewegingen zijn tot in de kleinste details ontwikkeld, ondersteund door een motion capture-sessie bij EA Canada met vier topspelers uit het nationale vrouwenteam van de VS: Sydney Leroux, Abby Wambach, Alex Morgan en Megan Rapinoe. Het vastleggen van de bewegingen van deze spelers hielp bij het ontwikkelen van de nieuwe motoriek voor vrouwen in FIFA 16, inclusief nieuwe manieren van lopen, sprinten en andere acties. Soccer Canada heeft ook samengewerkt met EA en leverde met behulp van 360 graden bodyscantechnieken het materiaal waarop de nieuwe spelermodellen gebaseerd zijn. Daarnaast reisde een mobiel apparaat voor scans van spelerhoofden over de hele wereld om op diverse toernooien gezichtskenmerken en kapsels te scannen, dit alles om spelers een zo realistisch mogelijk uiterlijk te geven in FIFA 16. De spelers die hun landen in het spel vertegenwoordigen, zullen daardoor net zo ogen en bewegen als in het echt.

“Ik vind alle wetenschap en technologie achter het spel ongelooflijk, laat staan het feit dat we in motion capture-pakken werden gehesen om zelf in het spel te belanden,” zegt Abby Wambach, internationaal topscoorder en spits van het nationale damesteam van de VS. “We vinden het allemaal geweldig om onszelf in het spel te zien, maar zijn nog enthousiaster over de reacties van alle fans, inclusief de fans van ons team die dit misschien niet hadden verwacht van EA SPORTS.”

FIFA 16 met nationale damesteams** wordt gelanceerd op Origin™ voor PC, Xbox One, het alles-in-één videogame en -entertainmentsysteem van Microsoft, het Xbox 360®-videogame en -entertainmentsysteem van Microsoft, alsmede de PlayStation®4 en PlayStation®3 computerentertainmentsystemen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tom
8 jaren geleden

Moeten ze square enix ff bellen voor de boob phisics

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d