That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Gaming

Fernando Alonso en Logitech G vormen het elite FA Racing Esports Team

Fernando Alonso, tweevoudig Formule 1-wereldkampioen en winnaar van de 24 uur van Le Mans en Rolex 24 op Daytona, heeft samen met Logitech G een Season 2 FA Racing Logitech G eSports-team geïntroduceerd dat zal deelnemen aan wereldwijde eSports-competities voor verschillende platforms en games, waaronder: iRacing, Project Cars 2, Gran Turismo, rFactor2 en DiRT 2.0.

Dit is het tweede jaar van de samenwerking tussen FA Racing en Logitech G. Deze nieuwe aankondiging  benadrukt de gedeelde visie en toewijding om vooruitgang te boeken op het gebied van sim racing, de beste uitrusting en technologieën voor racefanaten te ontwikkelen en de vaardigheid, passie en competitie van topcoureurs te vieren.

Door samen te werken met Logitech G gaat het FA Racing-team de competitie aan met behulp van Logitech G-apparatuur en wordt het geïntegreerd in het ontwerp- en ontwikkelingsproces voor nieuwe Logitech G-producten en -technologieën.

“Ik ben enthousiast dat ik een team van toegewijde en getalenteerde coureurs mag introduceren die mijn team vertegenwoordigen tijdens het seizoen 2019”, zegt teameigenaar Fernando Alonso. “Ik heb een aantal geweldige jonge talenten geselecteerd die klaar zijn om het team verder te helpen. Logitech G blijft onze partner en voorziet ons van alle benodigde gameapparatuur en -technologieën, zodat we helemaal zijn voorbereid op ons tweede raceseizoen en ook daarna. Ook tijdens dit seizoen zullen we nieuwe opwindende samenwerkingen en wereldwijde projecten aankondigen die ons team wereldwijd zullen uitbreiden.”

De eerste grote aanwinst voor het team is de Britse F3-winnaar, MRF-serie-kampioen en W-Series-coureur Jamie Chadwick. Chadwick zal haar on-track succes combineren met eSports, door in iRacing met het team de competitie aan te gaan.

“Sim racing heeft de kloof met echte formule races gedicht als het gaat om strategie, concurrentie en vaardigheden.”, legt Chadwick uit. “Door me te voegen bij het team van Alonso, samen met mijn andere geweldige teamgenoten, kan ik profiteren van mijn ervaring achter het stuur en race skills binnen de F1 om te kunnen concurreren in een van de snelstgroeiende, competitieve eSports-categorieën. Met de hulp van mijn teamgenoten werken we er hard aan om het kampioenschap met FA Racing binnen te slepen. “

Behalve Chadwick hebben ook de volgende atleten hun deelname aan het wereldwijde eSports-team van Alonso FA Racing bevestigd:

  • Diego Ruiloba – In de loop van 2018 verstevigde Ruiloba zijn positie als een van de beste Spaanse racers door het deelnemen aan en het winnen van meerdere kwalificatiewedstrijden en kampioenschapsfinales. Diego is een natuurtalent en winnaar van de FA Racing Liberbank Challenge in 2018, het scoutingplatform van het team op de Spaanse markt.
  • Xiang Gao – De 26-jarige coureur uit China voegt 10 jaar aan sim racing en zes jaar ervaring in autoraces op de weg toe aan het team. Hij was een McLaren Shadow Grand Finalist van 2018.
  • Matt Malone – Een van de grootste, populairste iRacing-streamers in Noord-Amerika. Zijn play-by-play is te zien op onder andere YouTube en TWITCH.
  • Alexander Dornieden – 24-jarige professionele simracer uit Duitsland en eSports WTCC-kampioen. Tevens winnaar van de Logitech G Challenge Europe 2018 qualifier tijdens Firstlook, waarmee hij de finals bereikte.
  • Ebrahim Almubarak – Deze sterke sim racer behaalde vele titels en maakte naam door op de McLaren Shadow Grand Finals de kwalificaties van het Midden-Oosten te domineren.
  • Kristian Kwietniewski – Deze 25-jarige verwierf bekendheid in 2018 door alle uitdagers van de Logitech G Challenge Europe te verslaan en zo een ​​plek in de McLaren Shadow-halve finale te behalen in 2018.

“Sim racing is een snelgroeiend genre en om voorop te blijven moet je vooraan staan”, aldus Vincent Borel, hoofd van Gaming Simulation voor Logitech G. “Samen met Fernando en zijn raceteam zullen we laten zien hoe speciaal sim racing is en samenwerken met het team om de beste race-gamingapparatuur op de markt te creëren.”

We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE