Home GamingPC F1 24 Review

F1 24 Review

by Mark van Truijen

Het seizoen is alweer lekker onderweg, Max wint zijn races, maar wat doet de F1 game dan? Blijft deze aan kop en welke updates neemt deze mee. F1 24 is de nieuwste titel in toch wel een langlopende serie F1 titels, het heeft alle licenties en bevat daarbij alle teams, circuits, coureurs en auto’s van het seizoen 2024, naast een volledige reeks inhoud van de Formule 2 van 2023 (de F2-grid van 2024 zal erbij komen in een post-launch update).

De ontwikkelaars hebben vastgehouden aan de eigen engine, de EGO Game van Codemasters, verwacht dan ook geen dikke grafische updates, er zitten wat kleine tweaks in en revisies op grafisch gebied. Wel zal je nog wat eigenaardigheden treffen op diverse circuits, foutjes in de beelden, een freeze van je scherm. Er zitten voor mijn gevoel wat schoonheidsfoutjes in.

Als we kijken naar de gehele prestatie van de game dan zal opvatten dat deze goed draait, daarnaast is de presentatie van de game echt top. Je krijgt doormiddel van het toevoegen van Sky Sports veteranen echt een F1 gevoel bij de game. Ik vind het dan ook altijd heerlijk, je dompelt je echt even onder in F1.

Verder kijkende naar de auto en het besturen daarvan, vinden we een update met het Dynamic Handling systeem. Dit is ontworpen om het nog realistischer en beter uit de verf te laten komen. Het rijden zou nog beter moeten werken, vooral op controllers.

In de praktijk lijken de nieuwe ophanging-, banden- en aeromodellen meer gericht te zijn op controller-gebruikers, wat begrijpelijk is gezien de meeste F1 24-spelers een controller zullen gebruiken. Met alle assists uitgeschakeld, zijn tractiezones nu gemakkelijker te beheersen, terwijl kerbs een goedaardige aanwezigheid lijken te zijn in alle maar de meest extreme gevallen: kijkende naar Imola met zijn speciale kerbs, vinden we nu ook dat deze makkelijker getemd kan worden met een controller.

Veel hardcore F1-liefhebbers zullen de voorkeur geven aan het gebruik van een stuur, en hoewel de handling meestal intuïtief aanvoelt (na uitgebreide aanpassingen van de force feedback), voelen auto’s toch weer wat anders aan en is het goed opletten met instellen. Het kan niet voor iedereen zijn, maar na wat gewenning kom je aardig door de uitgebreide carrieremode.

Er is niet veel veranderd aan deze modi in vergelijking met zijn voorganger: spelers voeren specifieke oefensessieprogramma’s uit die door hun ingenieurs zijn ingesteld, waardoor ze upgrade-punten verdienen om hun auto te verbeteren. Extra buffs worden ook geleverd door het vervullen van doelstellingen voor de nieuwe Specialists van 2024 – personeel met specifieke vaardigheden – die komen en gaan gedurende het seizoen. Goed presteren verhoogt de nieuwe ‘Driver Recognition’-statistiek, wat helpt om potentiële werkgevers aan te trekken.

Voor het eerst kunnen spelers ervoor kiezen om te rijden als een van de F1-grid, waarbij de beoordeling van elke coureur – inclusief die van jou – gedurende een seizoen toeneemt of afneemt. De effecten van deze nieuwe toevoegingen zijn echter voornamelijk oppervlakkig.

De nieuwe Challenge Career-modus voegt intrigerende, hapklare scenario’s toe, met online leaderboards die de topscorende spelers rangschikken. Er zullen ook meer worden toegevoegd gedurende het seizoen, met de terugkerende F1 World en My Team-modi die blijven interessante afleidingen bieden voor de belangrijkste singleplayer-carrière. Microtransacties zijn aanwezig (maar volledig optioneel), met de veel bekritiseerde supercars nu een ding van het verleden.

Is F1 24 de moeite waard om te kopen als je al F1 23 bezit? Over het algemeen zijn er weinig echte innovaties die het onderscheiden van zijn voorganger. De Challenge Career is een interessante maar beperkte toevoeging; het herwerkte handlingmodel is verdeeld maar vergevingsgezind; en de effecten van de Driver Recognition en Driver Rating-systemen hebben zeer weinig invloed op de keuzes van spelers in de carrièremodus.

De verbouwde circuits brengen de serie echter op moderne F1-normen, en hoewel de carrièremodus vergelijkbaar is met eerdere incarnaties, biedt het nog steeds een interessante en meeslepende uitdaging.

Als je helemaal nieuw bent in de F1-serie of een paar items hebt overgeslagen, biedt F1 24 een authentieke hit van F1-thema-actie, met een vergevingsgezind handlingmodel dat aantrekkelijk is voor de overgrote meerderheid van de spelers. Dit kan echter degenen vervreemden die op zoek zijn naar een meer viscerale rijervaring.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x