Home Gaming ESPORTS WRC IS BEGONNEN MET DE RALLYE MONTE-CARLO

ESPORTS WRC IS BEGONNEN MET DE RALLYE MONTE-CARLO

by Mark van Truijen

Uitgever en distributeur van videogames Bigben Interactive, WRC Promoter, Kylotonn Games en het grootste eSports-bedrijf ter wereld, ESL, hebben dit weekend met trots het startschot gegeven voor het eSports WRC Championship, een internationaal toernooi voor WRC 5, het officiële FIA World Rally Championship (WRC)-spel.

Rallye Monte-Carlo staat traditioneel bekend als een van de spannendste rally-evenementen, maar reeds vele jaren ook als de aftrap van het WRC-seizoen. Dit jaar vormde de Rallye Monte-Carlo tevens de start van het eSports WRC Championship.

Voor deze eerste kwalificatieronde vindt eSports WRC plaats op een etappe die La Salle En Beaumont – Corps wordt genoemd, bestaande uit ijs (35%) en asfalt (65%). Dit is tevens de eerste uitdaging voor spelers uit de hele wereld die al sinds 15 december hebben geoefend.

De strijd om de eSports-wereldtitel brengt de beste WRC 5-coureurs samen voor een toernooi van januari tot oktober, en de finale op locatie wordt gehouden op Wales Rally GB (27 – 30 oktober), waar de eerste eSport WRC-kampioen wordt gekroond.

Het eSports WRC-seizoen is verdeeld in twee helften met 5 kwalificatierondes en een halve finale voor elke helft. De halve finale wordt online gespeeld tijdens Rally Italia Sardegna (9 – 12 juni) en Rally RACCCatalunya (13 – 16 oktober), net voor de finale op Wales Rally GB, waar de beste 18 coureurs worden uitgenodigd voor een strijd om de titel.

Spelers hoeven alleen maar een van de eSports Packs (DLC) te downloaden om toegang te krijgen tot de aparte etappes van elke rally. Vanaf dit moment kan er onbeperkt worden geoefend, maar tijdens de rally-weekenden krijgen spelers elke dag maar één kans om hun beste tijd neer te zetten (van donderdag tot zondagmiddag). Op zondagmiddag nodigt het ESL-team de beste coureurs uit voor een zondagtoernooi dat wordt uitgezonden op Twitch. Aan het einde van dit zondagtoernooi krijgen de beste 3 coureurs op elk platform toegang tot de halve finale en de finale. Zie de kalender hieronder voor meer informatie.

image010

eSports WRC is een virtueel avontuur waarin spelers in de huid van echte coureurs kruipen. Voel de spanning en druk van rally’s en competities in de moeilijkste en meest uitdagende omstandigheden, net als de echte sterren van de WRC!

Het toernooi wordt georganiseerd door Bigben Interactive, Kylotonn Games, WRC Promoter, in samenwerking met ESL, het grootste eSports-bedrijf van de wereld.

eSports WRC is verkrijgbaar voor de Playstation®4, Xbox One en pc. De DLC #1 (€7,99) en de Season Pass* (€14,99) zijn nu verkrijgbaar. DLC #2 (€7,99) is verkrijgbaar vanaf april 2016.

* Season Pass is alleen verkrijgbaar op de PlayStation®4 en pc, niet op de Xbox One.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x