Home Gaming ESL Benelux kondigt de zomereditie van het ESL Benelux Championship aan

ESL Benelux kondigt de zomereditie van het ESL Benelux Championship aan

by Mark van Truijen

ESL Benelux, onderdeel van ’s werelds esportsmarktleider ESL, heeft vandaag aangekondigd dat de zomereditie van het ESL Benelux Championship vanaf dinsdag 3 april van start gaat. Na de succesvolle wintereditie waar duizenden esportfans zowel live tijdens Bright Day als online via de livestreams de finales hebben bekeken, zullen de finales van de zomereditie van het ESL Benelux Championship eind juni plaatsvinden. Tijdens het ESL esportsseizoen staat maar liefst €20.500 aan prijzengeld op het spel.

Elke gamer kan gaan strijden om de titel
Vanaf dinsdag 3 april tot en met donderdag 12 april vinden de kwalificaties plaats voor deelname aan het ESL Benelux Championship. Iedereen is welkom om een gooi te doen naar het kampioenschap. “We willen benadrukken dat iedereen esporter kan worden en zich kan aanmelden voor het grootste esportstoernooi van de Benelux”, zegt Jaap Visser van ESL Benelux. “Deze editie hebben we weer geweldige games op het programma staan, namelijk: Counter Strike: Global Offensive en natuurlijk League of Legends. Dus denk je dat je de skills hebt om de strijd aan te gaan met de beste esporters uit de Benelux, meld je dan aan!” Iedere gamer kan zich vanaf nu via de website aanmelden.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
Bovendien start er naast de zomereditie van het ESL Benelux Championship een nieuwe esportscompetitie. Speciaal voor de game Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege is er een nieuwe esportscompetitie georganiseerd. In de Rainbow Six Benelux League gaan teams onderling de strijd aan om het beste Rainbow Six-team van de Benelux te worden. “We zijn erg blij dat we kunnen aankondigen dat de immens populaire game Rainbow Six: Siege nu ook elke week live wordt uitgezonden en daardoor een groot onderdeel van de esports in de Benelux zal zijn, zegt Visser. “We verwachten dat veel gamers blij zijn met de toevoeging van deze game en zich zullen aanmelden voor de Rainbow Six Benelux League.”

Na de kwalificatie en verder
De twaalf beste teams uit de kwalificatieronden plaatsen zich voor de relegations van het ESL Benelux Championship. Hierin nemen de beste teams vanuit de kwalificatie het op tegen de vier potentiële degradanten uit de vorige editie van het ESL Benelux Championship. Hierna zal vanaf 30 april tot en met 11 juni elke week de strijd losbarsten om de felbegeerde finaleplaatsen van de ESL Benelux Championship finales. De finales zullen eind juni plaatsvinden waar maar liefst €20.500 aan prijzengeld op het spel staat. Vanaf 30 april is elke week het ESL Benelux Championship live te volgen via Twitch en Facebook. Bekijk het actuele wedstrijdprogramma via deze link.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x