Home GamingAndroid E3: Nieuwe virtual reality game Star Trek™: Bridge Crew aangekondigd

E3: Nieuwe virtual reality game Star Trek™: Bridge Crew aangekondigd

by Mark van Truijen

Vandaag heeft Ubisoft op E3 een nieuwe virtual reality game aangekondigd: Star Trek: Bridge Crew. Spelers ontdekken het heelal als onderdeel van de Federatie, coöperatief met een crew of als Kapitein in singleplayer. Star Trek: Bridge Crew zet spelers direct op de brug van een Starfleet ruimteschip. Star Trek: Bridge Crew, onder licentie bij CBS Consumer Products, is in het najaar van 2016 verkrijgbaar op Oculus Rift en HTC Vive voor PC en met de launch van PlayStation®VR in oktober.

De missie: ontdek een grotendeels ongerept gebied van het heelal dat beter bekend staat als The Trench, in de hoop een nieuw thuis te vinden voor het Vulcan volk dat grotendeels is afgeslacht. Een direct conflict met het geroemde Klingon Empire is daarbij niet te omzeilen. Star Trek: Bridge Crew zet de speler en hun vrienden middenin een nieuw starship, de U.S.S. Aegis, waar iedere actie en keuze het lot van het schip en de bemanning bepaalt.

Star Trek: Bridge Crew, ontwikkeld door Ubisoft studio Red Storm Entertainment, is exclusief voor virtual reality ontworpen en legt de nadruk op het sterke gevoel van sociale aanwezigheid, wat alleen mogelijk is met VR. Door middel van het traceren van handbewegingen en volledige lichaamsavatars, inclusief directe lip sync, kunnen spelers echt ervaren hoe het is om een officier te zijn op de brug van een Federatie starship.

Als een crew vormen spelers een team van vier om de rollen van Kapitein, Stuurman, Tacticus of Technicus aan te nemen. Elke rol is cruciaal om de gevarieerde missies succesvol te volbrengen en alleen door samen te werken kan de crew hun doelen behalen. Als er solo wordt gespeeld, nemen spelers de rol aan van Kapitein en geven ze orders aan hun computergestuurde bemanningsleden. De strategische keuzes van de Kapitein zijn essentieel om missies tot een goed einde te brengen.

“We voelen ons bevoorrecht om met dit waanzinnige merk te mogen werken, vooral vanwege de rijke historie en wat het de laatste vijf decennia voor mensen heeft betekend,” aldus David Votypka, Sr. Creative Director bij Red Storm Entertainment. “Deze game is vooral erg leuk omdat spelers voor het eerst onderdeel kunnen zijn van een Starfleet crew en samen kunnen werken om het schip te besturen, terwijl ze verschillende missies en uitdagingen voor hun kiezen krijgen.”

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe, interessante manieren om fans het Star Trek universum te laten ervaren. Dit is de Star Trek game die we altijd al hebben willen maken, maar tot dit moment bestond de technologie nog niet,” aldus John Van Citters, Vice President of Product Development bij CBS Consumer Products. “Door samen te werken met Red Storm Entertainment zijn we erin geslaagd een nieuw schip, de U.S.S. Aegis, tot leven te brengen. Dit ruimteschip kunnen fans besturen terwijl ze plaatsnemen in de kapiteinsstoel, de ontdekkingsreis van de Starfleet voortzetten en de Star Trek ervaring echt tot leven wekken.”

Het is aan spelers en hun crew om de regio in kaart te brengen en de vredige aanwezigheid van de Federatie veilig te stellen. Het is aan hun om de eerste vlucht van de U.S.S. Aegis in goede banen te leiden.

Star Trek: Bridge Crew is het nieuwste avontuur in virtual reality voor Ubisoft, waar men gelooft in de potentie van VR om sociaal gamen een nieuwe betekenis te geven met een uniek gevoel van realisme. Ubisoft maakt graag gebruik van de vele mogelijkheden van deze opkomende technologie en kondigde onlangs al de games Werewolves Within™ en Eagle Flight™ aan, net als een VR-samenwerking met filmmaatschappij SpectreVision.

Voor meer informatie over Star Trek: Bridge Crew, bezoek je startrekbridgecrew.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: