Home Gaming Driver is terug!

Driver is terug!

by Jos Vis

Het is alweer tien jaar geleden dat er een game werd uitgebracht uit de Driver-serie en helaas werd die game niet door iedereen goed ontvangen. Dat terwijl de eerste twee delen als regelrechte toppers werden gezien. Driver was een ‘race’-game waarbij je als undercoveragent (Tanner) allerlei missies afwerkte en was gebaseerd op auto-achtervolgfilms als Bullit en The Driver, terwijl je eerst je rijbewijs diende te halen. Vanaf het derde deel ging de kwaliteit hard achteruit, mede doordat het zich teveel liet beïnvloeden door de Grand Theft Auto-serie en kon je bijvoorbeeld ‘vrij’ rondlopen door de stad, in plaats van in je auto te moeten blijven zitten. Het laatste deel uit 2011, Driver: San Francisco, probeerde terug te gaan naar de focus op het autorijden en kreeg je de mogelijkheid elke auto over te nemen die je tegenkwam.

Vanuit het niets is er ineens nieuws rondom de Driver-franchise, al hebben we hier helaas niet te maken met een nieuwe game. Nee, Ubisoft heeft besloten te komen met een heuse live-action-serie, waarbij alles draait om undercoveragent Tanner. Verwacht niet dat deze serie gemaakt wordt door Netflix of Amazone, in plaats daarvan komt het uit op Binge.

Driver is niet de enige franchise van Ubisoft die omgezet wordt in film of serie, want eerder werd bekend gemaakt dat Assassin’s Creed óók een live-action-serie krijgt, nadat het al een film (2016) had laten maken met Michael Fassbender in de hoofdrol. Splinter Cell, Far Cry en Blood Dragon zullen een geanimeerde series krijgen op Netflix. De live-action-serie over Driver zal in 2022 klaar moeten zijn.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x