Home Gadgets doorbraak in ontwikkeling 5G door goedkeuring standaard voor frequenties boven de 6 GHz

doorbraak in ontwikkeling 5G door goedkeuring standaard voor frequenties boven de 6 GHz

by Mark van Truijen

Het 3rd Generation Partnership Project (3GPP) heeft voor het eerst een standaard voor het gebruik van frequenties boven de 6 GHz voor de supersnelle 5G-verbinding vastgelegd. Dit is een doorbraak in de ontwikkeling van 5G, omdat de brede coalitie van partijen uit de sector die participeert 3GPP nu deze nieuwe standaard heeft goedgekeurd. Dit betekent dat zij deze vanaf nu ook in de ontwikkeling van hun producten en diensten kunnen gaan toepassen. Huawei heeft een actieve bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de norm door kennis, kunde en onderzoeksresultaten ter beschikking te stellen aan 3GPP.

De frequentieband van 6-100 GHz is om twee redenen zo belangrijk voor de ontwikkeling van 5G. In de eerste plaats omdat 5G veel capaciteit vraagt vanwege de hoge snelheid en hoeveelheid data. En in de tweede plaats omdat de frequenties onder de 6 GHz al voor allerlei andere toepassingen worden gebruikt. Deze combinatie maakt dat frequenties onder de 6GHz de eisen die 5G stelt mogelijk niet aankunnen. Frequenties daarboven, die nog relatief vrij zijn, kunnen dat wel. Hogefrequentietechnologie maakt zo ultrasnelle mobiele verbindingen mogelijk met een datasnelheid van 10 of zelfs 20 Gbps.

5G zal een gebruikerservaring van glasvezelsnelheid bieden en daardoor zeer geschikt zijn voor nieuwe toepassingen, zoals hotspots voor grote hoeveelheden internetverkeer, virtual reality en andere data-intensieve toepassingen zoals video. Met voldoende beschikbaarheid van frequentiebanden boven de 6 GHz, kan de standaard een solide basis leggen voor superieure mobiele verbindingsmogelijkheden en de verwezenlijking van het Internet of Things.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x