Home Gaming Doe op 9 mei baanbrekend onderzoek naar inktvissen in Splatoon met de gratis demo!

Doe op 9 mei baanbrekend onderzoek naar inktvissen in Splatoon met de gratis demo!

by Mark van Truijen

Schuilt er in jou een Inkling die staat te popelen om zich vóór de release op 29 mei onder te dompelen in Splatoon? Tijdens een Nintendo Direct die geheel in het teken stond van inktvissen, werd aangekondigd dat er vandaag vanaf 17:00 uur een gratis Splatoon Global Testfiredemo kan worden gedownload in de Nintendo eShop op de Wii U. Daarmee kan elke Wii U-gebruiker met een breedband-internetverbinding alleen op zaterdag 9 mei op bepaalde tijdstippen maximaal drie uur lang Turf War-gevechten van vier tegen vier spelen!

Splatoon is een spetterende, nieuwe game van Nintendo die de creatieve gameplay voor alle leeftijden waar Nintendo bekend om is, combineert met sensationele inktgevechten waarin spelers terreinwinst moeten boeken. Net zoals Mario Kart de manier veranderde waarop gezinsleden en vrienden samen racegames beleven, zo biedt Splatoon spelers van alle leeftijden en niveaus de kans om kennis te maken met actie-shooters.

In de game kruipen spelers in de huid van Inklings: personages die je zelf kunt aanpassen en die met één druk op de knop in inktvissen veranderen. Na tegenstanders te hebben uitgeschakeld en een level met gekleurde inkt te hebben bedekt, kunnen spelers de gedaante van een inktvis aannemen en snel door hun eigen inkt zwemmen of de inkt gebruiken om dekking te zoeken en zich voor vijanden te verstoppen.

Het team bij het laboratorium voor inktvisonderzoek heeft tijdens de Nintendo Direct van vandaag onder meer aangekondigd dat spelers van Splatoon na 29 mei een stortvloed aan gratis extra content kunnen verwachten, omdat er dan nieuwe levels, wapens, uitrustingen en spelstanden uitkomen die de gameplay voortdurend zullen aanpassen.

Ga naar http://nintendo.nl/nintendodirect om de volledige Nintendo Direct te zien. Vandaag is onder meer het volgende aangekondigd:

  • Global Testfire-demo: Deelnemers kunnen de gratis demo vandaag vanaf 17:00 uur downloaden in de Nintendo eShop op de Wii U. Deze demo is dan op zaterdag 9 mei op de volgende tijdstippen steeds één uur lang speelbaar: 05:00 uur, 13:00 uur en 21:00 uur. Zodra de demo live is, kunnen spelers online Turf Wars van vier tegen vier spelen met spelers van over de hele wereld, onder wie vertegenwoordigers van het inktvisonderzoekslab! Spelers die de demo downloaden, krijgen ook 10% korting op Splatoon in de Nintendo eShop. Deze aanbieding begint op 29 mei en duurt tot 4 juni.*
  • Online actie voor vier tegen vier: Als de game op 29 mei wordt uitgebracht, moeten spelers strategisch denken als ze meedoen aan online gevechten. Elke vier uur worden er twee levels vervangen door andere. Dit wordt officieel aangekondigd in de game. Dat betekent dat spelers goed moeten nadenken over de wapens en tactieken die ze willen gebruiken in de levels die ze zullen spelen. Niet elk wapen is voor ieder level even geschikt, dus spelers zullen het wapenarsenaal van binnen en van buiten leren kennen, wanneer ze strategieën ontwikkelen voor verschillende combinaties van twee levels. Na ieder gevecht van vier tegen vier worden de spelers willekeurig door elkaar gehusseld om nieuwe teams te vormen. Spelers werken daarom in sommige gevechten samen met dezelfde vrienden die ze in andere potjes op leven en dood bestrijden!
  • Gratis content na de release: Met de vijf levels die bij de release beschikbaar zijn, Urchin Underpass, Saltspray Rig, Walleye Warehouse, Blackbelly Skatepark en Arowana Mall, kunnen spelers meteen aan de slag, maar om de paar weken worden er nieuwe levels toegevoegd die een nóg groter beroep doen op de kwaliteiten van elke speler. De gratis content die na de release wordt uitgebracht, zal onder meer nieuwe wapens bevatten, evenals de spelstand Tower Control voor ranglijstgevechten. In augustus komt er bovendien een grote update voor de game uit waarmee vier spelers een team kunnen vormen en het tegen andere teams kunnen opnemen. Ook wordt er een functie toegevoegd waarmee acht vrienden besloten gevechten tegen elkaar kunnen spelen. Verder kunnen spelers in augustus onder meer kennismaken met Rainmaker – een geheimzinnige derde spelstand voor ranglijstgevechten – en met allerlei nieuwe uitrustingen!
  • Splatfests: Splatfests zijn speciale evenementen met een bijzonder thema, waarbij spelers uit heel Europa antwoord moeten geven op simpele vragen zoals… Houd je meer van honden of katten? Spelers moeten dan een kant kiezen en hun team vertegenwoordigen tijdens een Splatfest! Deze evenementen zijn voorzien van een eigen ranglijst, en spelers met een bepaalde rang worden misschien zelfs wel beloond met een kostbare Super Sea Snail, waarmee je je uitrusting kunt verbeteren. Zorg dat je het eerste Splatfest op 27 juni niet mist met het thema… Welke muziek vind je leuker: rock of pop? De winnaars van dit eerste Splatfest krijgen Super Sea Snails!

Ga voor meer informatie over Splatoon naar de website van de game en neem regelmatig een kijkje op onze Wii U Facebook-pagina voor updates.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x