Home Gaming dLAN® Powerline van devolo verbindt smart-tv en streamingdiensten

dLAN® Powerline van devolo verbindt smart-tv en streamingdiensten

by Mark van Truijen

Videostreamingdiensten, zoals iTunes® en Netflix®, bieden eersteklas entertainment voor elke smaak op elk gewenst tijdstip. Om mensen optimaal te laten genieten van home entertainment via internet, vereist dit soort streamingoplossingen een stabiel netwerk en een internetverbinding die 24 uur per dag beschikbaar is. Daarom ontwikkelde devolo dLAN Powerline: het thuisnetwerk via de stroomkabel.

 

dLAN Powerline: de ideale verbinding tussen smart-tv en streamingbox

Het sommetje is heel simpel: geen netwerk betekent geen internet, en dat betekent dat je niet kunt streamen. Het merendeel van de producten als smart-tv’s, spelcomputers en streamingboxen is afhankelijk van traditionele netwerkkabels of wifi; sommige bieden zelfs beide connectiemethoden. Het grootste probleem waar veel gebruikers tegenaan lopen, is echter altijd hetzelfde: zowel de netwerkverbinding als de wifi is niet beschikbaar wanneer die het hardst nodig zijn.

 

image004 (1)

De dLAN Powerline-technologie van devolo biedt een oplossing en brengt wifi en het thuisnetwerk precies naar de plekken waar ze nodig zijn – dus ook op de eerste, tweede of derde verdieping. Bijzonder is, dat dLAN Powerline de bestaande stroomkabels gebruikt voor datatransmissie. Het leggen van nieuwe kabels of gaten boren in de muur is daardoor niet nodig.

 

Installatie van dLAN Powerline is heel eenvoudig. Gebruikers sluiten simpelweg een adapter aan vlakbij de router en verbinden deze met elkaar. Een tweede adapter is in een ander stopcontact in huis in te pluggen. In minder dan vijf minuten zijn er overal in huis wifi en een netwerk beschikbaar – en dat zonder IT-kennis.

 

dLAN Powerline als universele verbinding 

devolo’s dLAN Powerline fungeert als een universele verbinding tussen het grote aantal smartphones, tablets, notebooks, pc’s, smart-tv’s, netwerkstations, spelcomputers, streamingboxen en alle andere digitale gadgets in het gemiddelde Nederlandse huishouden.

 

Zoals diverse awards en testen aantonen, biedt devolo vandaag de dag de meest veelzijdige en stabiele oplossing op dit gebied. De huidige dLAN 1200-lijn – via kabel dan wel wifi – biedt een bandbreedte van 1.200 Mbps en een bereik van vierhonderd meter. De adapters van devolo voldoen daarmee aan de moderne behoeften en garanderen optimale resultaten tot in de verste uithoek van het huis – van de kelder en de schuur tot op zolder.

 

image005

 

Beschikbaarheid, prijs en garantie

Momenteel zijn via retailers zo’n twaalf verschillende dLAN Powerline-adapters van devolo verkrijgbaar. Zo hebben klanten altijd een flexibele keuze, ongeacht of ze kiezen voor een oplossing met of zonder wifi, met een, twee of drie netwerkverbindingen en een adapter met of zonder geïntegreerd stopcontact. De startoplossingen voor het inrichten van een Powerline-netwerk zijn via retailers verkrijgbaar vanaf ongeveer vijftig euro. Een bestaand Powerline-netwerk is altijd eenvoudig  uit te breiden met aanvullende adapters. Alle huidige dLAN Powerline-adapters zijn compatibel met elkaar en devolo biedt drie jaar fabrieksgarantie.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x