Home Gaming Digimon Survive Review

Digimon Survive Review

by Mark van Truijen

Sinds tijden was daar dan weer het moment, een nieuwe Digimon titel, Digimon Survive, maar dit is een ander soort game. Het is een visueel verhaal met tactische role playing. Eigenlijk betekent dit heel simpel dat je vrij weinig doet en heel veel plaatjes bekijkt. Je krijgt wel wat gevechten voorgeschoteld, dit zijn turn-based-gevechten. Het is eigenlijk een enorme ommezwaai van wat we kennen van de Digimon-titels, het maakt het hierbij uniek, maar toch ook een beetje apart.

In de game volgen we Takuma Momozuka, een student die wat extra activiteiten bedacht voor tijdens zomerkamp. Helaas krijgt zijn leven een compleet andere wending. Na een aantal aparte gebeurtenissen wordt hij aangevallen door wat wezens. Gelukkig voor Takuma en zijn vrienden zijn er vriendelijke wezens die verschijnen en te hulp schieten, deze wezentjes blijken de Digimon te zijn. Voor de groep een compleet nieuwe situatie, maar ze passen zich snel aan en accepteren te vrienden.
Samen komen ze toch tot de conclusie dat ze niet meer in hun iegen wereld zijn. Het doel in de game is eigenlijk te ontdekken wat er allemaal gebeurd is en een weg terug te vinden naar jouw realiteit. Maar dat is dan wat makkelijker gezegd dan gedaan.
In de game ga je dus eigenlijk door het verhaal heen als een comicbook, je luistert en klikt door de dialogen heen. Het voelt daarbij als een lange sleur, maar er zijn soms wel momenten dat je de plaatjes even moet onderzoeken en iets moet ontdekken. Je hebt hiervoor een camera, hiermee krijg je de optie om eigenaardigheden te onderzoeken. Dit is misschien wel het spannendste in de game, dat zeg ik echt met een stalen gezicht. Want zo spectaculair wordt het allemaal niet.

Verderop in de game krijg je de optie om tussen locaties te wisselen. Je gaat dan heen en weer tussen locaties, krijgt wat gesprekken en gaat weer terug. Het enige voordeel aan dit alles is dat het verhaal goed in elkaar zit en de dialogen goed gemaakt en geschreven zijn. Het kan dus wel helpen om een beetje op te letten en het verhaal te volgen, het is best een goed verhaal.

Digimon Survive is eigenlijk een compleet vertellend verhaal, het moment dat het even een game wordt is in de gevechten. Deze zijn turn-based en vrij simpel ingesteld. Het werkt en daar is dan ook alles mee gezegd. Het is voor mij net iets te simpel en mist dan ook een beetje dat Digimon-gevoel. In de gevechten is het namelijk ook mogelijk om te praten tegen de vijand, zo kan je hem misschien overtuigen om zich bij jou te voegen. Zo zijn er namelijk genoeg DIgimon om te verzamelen, dit ook mede dankzij de plekken waar je gewoon even kan vechten.

Wat je misschien al had verwacht, Digimon survive is niet een game die je even doordrukt, door de eigen opzet van verhaal ga je toch redelijk tegen de tien uur aan. Het verhaal heeft zelfs de opties voor meerdere soorten eindes. Het verassende is misschien dat het soms best even duister word op zijn tijd en er ook wel een twist hier en daar in kan zitten.

Je moet er wel van houden en de game is echt niet voor iedereen weggelegd. Ik had er best moeite mee, het is dan ook niet echt mijn game. Ik wist niet waar ik aan begon voor de game en dat was misschien beter ook, haha. Het is voor mij een te grote verwijdering van wat Digimon voor mij is. Voor de één betaalt de game zich uit en is het top en voor de ander is het een flop. Kies zelf wat je ervan vindt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: