Home Gadgets devolo ontvangt ‘Excellent Protection’-waardering van AV-TEST

devolo ontvangt ‘Excellent Protection’-waardering van AV-TEST

by Mark van Truijen

Als het gaat om het onderwerp smart homes, hebben mensen vaak vragen over de beveiliging van hun data en verbindingen. Consumenten willen niet alleen een oplossing die hun dagelijkse leven makkelijker maakt en energie helpt te besparen, ze willen ook specifiek een oplossing die beveiligd is tegen ongeautoriseerde toegang. devolo vertrouwt bij het ontwikkelen van Home Control daarom niet alleen op zijn eigen deskundige personeel, maar laat het systeem ook controleren door onafhankelijke IT-beveiligingsspecialisten. AV-TEST, een ervaren en gerenommeerd testlaboratorium, heeft devolo Home Control nu onderworpen aan een aantal uitvoerige tests. Het resultaat: Home Control kreeg de waardering ‘Excellent Protection’ en het certificaat ‘Secure’.

devolo Home Control: ‘Excellent Protection’
Het Duitse testlaboratorium AV-TEST voerde grondige tests uit met het eenvoudige doehetzelf-smarthomesysteem, met duidelijke resultaten: devolo Home Control is ‘Secure’ en kreeg over het algemeen de waardering ‘Excellent Protection’. Het eindrapport vermeldt:

“Het testteam heeft niets dan lof voor het beveiligingsconcept. (…) We willen het positieve feit benadrukken dat dit de eerste keer ooit was dat we een TLS-verbinding van smart home central units zagen waar certificaat-validatie zowel aan de client als aan de server side werd uitgevoerd.”

Een dergelijke waardering is alle behalve vanzelfsprekend, zo blijkt uit de uitvoerige vergelijkende smarthome-onderzoeken van vorig jaar. Meer dan de helft van de onderzochte systemen kreeg toen de waardering ‘Insecure’.

Zegel van goedkeuring van gerenommeerde IT-beveiligingsspecialisten
Jarenlange ervaring en een groot aantal vooraanstaande klanten illustreren de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van deze zegel van goedkeuring. Bijna alle internationale fabrikanten van anti-virussoftware vertrouwen op de expertise van AV-TEST. Meer dan dertig zeer vakkundige specialisten van de IT-veiligheidsspecialist uit het Duitse Magdeburg houden zich dagelijks bezig met certificering, stresstests, malwareonderzoek en gedetailleerde beveiligingsanalyses van een grote verscheidenheid aan applicaties.

Beveiliging voor smart homes op alle niveaus
devolo Smart Home biedt niet alleen aanvullende beveiliging voor je huis, maar werd ook ontwikkeld met een sterke focus op de veiligheid van het systeem zelf. De standaard voor draadloze verbindingen, Z-Wave, vormt de beveiligde basis van het systeem doordat de devolo Home Control Central Unit alleen communiceert met componenten die door een pairingproces aan het systeem zijn gelinkt.

Daarnaast kunnen consumenten die het systeem alleen lokaal willen gebruiken de remote internettoegang volledig deactiveren. Deze en andere beveiligingsfuncties onderstrepen de voordelen van de meer dan twaalf jaar ervaring die de fabrikant uit Aken heeft op het gebied van netwerktechnologie en encryptiemethodes.

Veilig, nu en in de toekomst: devolo Home Control
devolo heeft – als pionier in Powerline-datacommunicatie – een van de grootste PLC-research- en R&D-afdeling ter wereld. Meer dan veertig procent van de werknemers op het Akense hoofdkantoor houdt zich bezig met ontwikkeling, en dus met de voortdurende verbetering van veilige thuisnetwerken.

Meer informatie over devolo Home Control is te vinden op www.devolo.com. Meer informatie over AV-TEST en de gebruikte testmethodes is te vinden op www.av-test.org/en/.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x