Home Gadgets Devolo dLAN 1200+ WiFi ac Review

Devolo dLAN 1200+ WiFi ac Review

by Mark van Truijen

De tijd van kabelstrekken is wel voorbij. Vroeger was het een hels karwei, 5 meter kabel door je huis heen naar zolder en alle kamers. Met de tijd werd de WiFi sneller en werd dit al verleden tijd. Nu zijn er nog meer oplossingen te vinden, zo ook de Devolo dLan 1200+ adapter.

Deze powerline adapters maken gebruik van het stroomnetwerk in je huis om zo alle plekken te bereiken. De adapter verzorgt niet enkel een ethernet connectie maar geeft ook nog een Wifi signaal uit, deze werkt op 2.4 GHz of 5GHz. Dit model maakt gebruik van de 802.11ac standaard die zorgt voor een goede bandbreedte.

In de doos vinden we twee adapters en een ethernet kabel. Beide adapter hebben hun eigen stroomuitvoer, het voordeel is dat je geen stopcontact hoef op te offeren. Dit wordt gecombineerd met een goede kwaliteit behuizing, ze zijn wat zwaar, maar dat mag de pret niet drukken.

De installatie van de adapters is echt te makkelijk. Het is eigenlijk inpluggen van de adapter, kabel erin en in de router. De andere adapter plug je in, druk op de sync knoppen en het netwerk is klaar voor actie.

Je kan nog verder gaan, de adapters beschikken over een eigen netwerk welke je kan gebruiken, of je kan je huidige netwerk uitbreiden. Dit kan allemaal ingesteld worden in de Devolo management app voor Windows of Mac.

Het werkt allemaal super easy en de plug en play instapwaarde is me veel waard.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x