Home Gaming Devolo demonstreert nieuwe smart home- en powerline-producten op IFA 2015

Devolo demonstreert nieuwe smart home- en powerline-producten op IFA 2015

by Mark van Truijen

Devolo kiest voor ‘smart home & powerline – A powerful connection’ als zijn centrale thema voor IFA 2015, de toonaangevende beurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Op de beurs, die plaatsvindt van 4 tot en met 9 september 2015 in Berlijn, demonstreert devolo nieuwe smart home- en thuisnetwerkproducten. Dit omvat onder meer de presentatie van drie nieuwe sensoren en drie nieuwe inbouwcomponenten voor zijn home control-systeem. Ook presenteert devolo een nieuwe powerline-adapter voor thuisnetwerken: de dLAN® 550 WiFi.

 

‘devolo Home Control’, beschikbaar sinds maart in Duitsland en vanaf september 2015 in Nederland, is een uitgebreide oplossing voor slim beheer van huizen op het gebied van veiligheid, comfort en energiebesparing. De stand van devolo op IFA 2015 bestaat uit diverse interactieve ruimten waar klanten en zakenpartners ervaren hoe intuïtief en eenvoudig het home control-systeem te installeren en te gebruiken is. Het meest in het oog springend is de devolo-app die bezoekers zelf kunnen uitproberen.

 

Nieuw: drie sensoren voor optimale veiligheid en controle in huisdevolo

Bezoekers van IFA 2015 maken kennis met de drie nieuwe sensoren voor het Home Control-systeem van devolo. Het Home Control-alarm geeft een akoestisch signaal af om ongewenste indringers af te schrikken, en/of buren te alarmeren. De bewoner ontvangt automatisch een sms, e-mail of app ter waarschuwing. De nieuwe waterdetector alarmeert de bewoner wanneer de sensor in aanraking komt met een vloeistof, en voorkomt waterschade door bijvoorbeeld een kapotte wasmachine of vaatwasser. De vochtigheidsmeter controleert de temperatuur en vochtigheid in huis, om groei van schimmel of onvoldoende ventilatie binnenshuis te voorkomen.

 

Lichten automatisch aan- en uitdoen met je smartphone of tablet

Ook de drie nieuwe inbouwcomponenten waarmee devolo zijn smart home-productenreeks uitbreidt, zijn te bewonderen op IFA 2015. Met de eerste component – die is te installeren in standaardschakelaars – doen gebruikers het licht aan of uit via hun smartphone of tablet. De tweede component biedt, mits geplaatst in een stopcontact, de mogelijkheid om de stroomtoevoer naar verbonden apparaten aan en uit te zetten en het stroomverbruik te meten. De derde inbouwcomponent is ontworpen om rolluiken op afstand te controleren. Met de drie nieuwe componenten bedienen gebruikers elektrische toepassingen met een smartphone, tablet of computer.

 

Snel en soepel HD-video’s streamen vanuit elke kamer

De nieuwe dLAN® 550 WiFi biedt razendsnel internet en een wifi-thuisnetwerk. De adapter verstuurt data met snelheden tot wel 500 Mbps via de vaste lijn en 300 Mbps via wifi. De geïntegreerde WiFi Move-technologie maakt het mogelijk alle devolo-Powerline-adapters aan elkaar te linken, waardoor mobiele apparaten automatisch het sterkste wifi-toegangspunt kunnen selecteren. Zo zijn gebruikers in staat hun smartphone of tablet door het gehele huis én in de tuin te gebruiken.

 

De nieuwste devolo-producten live ervaren op IFA 2015? Bezoekers zijn welkom in hal 3.2, stand 225, voor demonstraties door devolo-experts en interessante aanbiedingen voor devolo-salespartners.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x