Home Movies Deadpool: Review (2016)

Deadpool: Review (2016)

by Sven

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]De verwachting voor Deadpool lag al voor lange tijd echt hoog, maar kan Deadpool de verwachtingen waarmaken?

Deze review bevat geen spoilers

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Synopsis”]Synopsis
Ryan Reynolds kruipt in het strakke en rode spandex pak om de rol te spelen van Deadpool, ook wel bekend als Wade Wilson. Wade Wilson is oneervol ontslagen bij de Special Forces en verdient op dit moment zijn brood als huurling. Na een duister experiment worden alle verwondingen die Wilson heeft razendsnel genezen en gaat hij op zoek naar de man die zijn leven verwoestte. Naast het arsenaal aan wapens die Deadpool tot zijn beschikking heeft is zijn zwarte humor ook zijn grootste wapen.

Zwarte Humor
Want daar zit deze film vol van, vol met zwarte humor! Heerlijke humor die afstand doet van de normale Marvel films. Met Deadpool krijg je geen normale superhelden film, origin story of een love story, nee, Deadpool gooit het over een hele andere boeg.

Deadpool neemt namelijk alles op de hak. Deadpool verbreekt voortdurend “The Fourth Wall”, hij praat tegen de camera, net zoals in House of Cards gebeurt. Deadpool maakt van alles belachelijk, maar vooral ook zichzelf als acteur. Hij maakt de rol van Ryan Reynolds belachelijk als de Green Lantern, zijn acteertalent en zijn looks. Het is heerlijk om de film zo te kijken, omdat je hard op moet lachen als hij het over een van deze onderwerpen heeft.
Bloed, zweet en Deadpool
Deadpool is de geweldadigste superhelden film sinds tijden. Geen schilden die op hoofden afkaatsten of laserstralen die iemand wegschieten, nee, in Deadpool zie je ontzettend voel bloed, dood en verderf. Zwaarden die lichaam doorkliefen, headshots waar je op  Call of Duty U tegen zegt en killstreaks die op alle manieren worden gehaald.

Het zweet zien wij ook uitgebreid, in Deadpool zul je genoeg seks scenes zien of seksueel getinte gesprekken over een “BlowJob Cocktail”, het is een geweldige afwisseling van de arrogante, maar politiek correcte Iron Man.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Deadpool”]En als derde, Deadpool. Ja, Deadpool gaat ook echt over Deadpool. De hele film neemt een loopje met bestaande superhelden zoals de X-Men en vooral met Collosus, die Deadpool maar al te graag belachelijk maakt. Deadpool laat zien dat een superhelden film niet altijd zo super moet zijn, of in de beroemde woorden van Deadpool:

I’m just a bad guy who gets paid to fuck up worse guys

De uitgedunde schurk

Naast al het geweldige wat Ryan Reynolds als Deadpool biedt, biedt de schurk Ajax, gespeeld door Ed Skrein, valt een beetje tegen. Door al het moois wat Deadpool brengt valt Ajax een beetje in het min. Je zal merken dat Ajax niet een diepgaand verhaal heeft en dat hij niet erg sterk uit de verf komt. Dit is jammer, want met een beter schurk had het misschien nog een betere film kunnen zijn!

Niet altijd sterk in de humor

Ondanks alle geweldige momenten, zijn er ook momenten dat je met een schuin oog naar het scherm kijkt. Je merkt dat het grotendeels van de grappen en one liners lachwekkend zijn, maar door de overkill daarvan zijn er ook soms opmerkingen waarvan je denkt, was dit echt nodig? Er zijn dan ook momenten dat een opmerking ook niet echt grappig is. De humor is geweldig, maar als de humor iets was geminderd, dan hadden er misschien minder slechte grappen ingezeten.

Gelukkig zorgen de nodige sidekicks voor een leuke afwisseling en invulling en zal je ook regelmatig lachen om hen!

 

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Conclusie”]Conclusie

Deadpool is een geweldige Marvel Film die een andere wending neemt dan de normale Marvel films. Deze film zit vol met zwarte humor, maar ook bloed, terwijl het schild van Captain America nog geen deuk in een pakje boter zou krijgen. Deadpool breekt “The Fourth Wall” vaak genoeg. Door de film heen gebeurt dit iets te vaak, waardoor soms de kracht van de grappen afneemt. Daarnaast zijn er soms momenten ind e film die toch wat cliche zijn en dan merk je dat de barriere nog niet helemaal doorbroken wordt, maar je moet ook niet alles willen.

Deadpool laat zien dat een superhelden film niet alleen maar over liefde en rozen gaat, maar juist om het maken van Kebab, Headshots, Killstreaks en vooral geen held zijn, want wie wil er nou een held zijn als je ook Deadpool kan zijn?

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”It’s Deadppol.”
positives=”Zwarte Humor
Er zit genoeg bloed in
De actie is echt top” negatives=”De humor is niet altijd echt lekker
De ‘bad guy’valt erg tegen
Te cliché”]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x