Home Gaming Dead Rising 4 Review

Dead Rising 4 Review

by Mark van Truijen

De feestdagen staan voor de deur en wat is er dan lekkerder dan in het winkelcentrum op zoek gaan naar dat ene cadeau. FOUT, het is natuurlijk veel lekkerder om lekker los te gaan op hordes zombies, en dan ook nog met de meest gekke voorwerpen. Kerst was nog nooit zo leuk, dit alles kan in Dead Rising 4 en wij gingen ermee los. De game is overigens timed exclusive voor de Xbox One, mocht je in het bezit zijn van een Playstation 4 zal je nog even moeten wachten.

We spelen de game als Frank West, de originele hoofdrolspeler van de Serie, Frank staat bekend om heerlijke zwarte humor. Niet enkel Frank is terug, ook Willamete maakt zijn opwachting in deel 4. Het slaperige dorpje uit het origineel is wat gepimped en zou je toch een heerlijk gevoel moeten geven, mits je bekend bent met de serie. Zo niet dan kan je evengoed gaan genieten van alles wat de stad je te bieden heeft.

Goed de meeste componenten in Dead Rising 4 werken hetzelfde als in het vorige deel. Er zitten niet hele grote verschillen in de game, nog steeds vindt je hordes zombies op straat, de meeste gekke wapens om te bouwen, en genoeg van die zwarte humor om jouw tevreden te houden. In voorgaande games zorgden de meeste gekke karakters ook voor een goede opvulling, deze interactie is in deel 4 verminderd. Nu hebben we Frank West, die opzich zelf al een uitmuntend karakter is. Naast de journalist komen er wat random encouters in de wereld maar deze bieden weinig extra diepte zowel de survivors als de mafketels in het dorp.

Dead Rising 4 geeft je af en toe een overlevende om te redden binnen een bepaalde tijd, deze karakters komen random in de wereld en zijn vrij makkelijk te redden. Dit is dan weer handig aangezien deze ervoor zorgen dat je shelters en shops in level stijgen. Voor sommige zal het heerlijk voelen om de game te kunnen spelen zonder tijdslimiet en nu echt alles te ontdekken, het enige nadeel is wel dat de drive en het gevoel van toe doen wat afneemt. Waar je eerst binnen x alles voor me kaar moest hebben kan je er nu toch dagen over doen, zorgt wel voor een relaxtere game avond.

Dan hebben we nog de random encounters met diverse Psycopaths, deze vijanden zijn in rol toch wat gekrompen, zo hebben ze geen cinematics mee gekregen of verschrikkelijke dood meer. Ze zijn dan ook net zo snel weer van je scherm verdwenen als dat ze erop stonden. Dit is toch te danken aan het flinke arsenaal dat Frank met zich mee draagt. Het is nu namelijk mogelijk om voor alle drie, melee, trowable, en ranged wapens, een wapen wiel te vullen. Hiermee krijg je dan ook een shitload of wapens tot je beschikking.

Dan hebben we nog het heerlijke stadje Willamette, deze is iets wat groter geworden dan je je zal herinneren, er is namelijk een hele buiten wereld gekomen naast het Willamette Memorial Megaplex mall. Met echt een mega hoeveelheid aan verstopte items, collectables, en blueprints dat je er gewoon weg uren door kan cruisen. Het blijft dan ook een heerlijk gezicht om dwars door een grote menigte te rijden of er simpelweg een raket of granaat in te droppen. De lichaamsdelen spatteren vrolijk over je scherm heen.

Om de game nog wat kracht bij te geven dacht Capcom, we moeten echt iets nieuws doen, zo geschiedde. Het Exosuit is de laatste toevoeging aan de serie en deze vindt je op verschillende plaatsen in de game. Het voegt voor de rest niet heel veel toe aan de game, maar het maakt het allemaal wel een stuk grappiger. Door je exosuit te combineren met een Slushy maker is het mogelijk om grote groepen te bevriezen of te beschieten met ijshoorntjes. Mocht je nog niet lachen in de game ga je dat hier gegarandeerd doen. Let wel even op want gebruik is limited, er zijn batterijen te vinden om de duur te verlengen.

Tot slot is het grote gemis toch een co-op van het hoofdverhaal. Hoe leuk is het om samen met een vriend het verhaal af te raggen, of simpelweg hordes aan gort maaien, de ontwikkelaars dachten dat doen we anders, ze besloten te kiezen voor een 4 -player multiplayer met vier karakters uit het verhaal. De gameplay split dan in vier afleveringen, welke een leuke afwisseling bieden als het allemaal lekker werkt. Helaas door wat connectie problemen nog niet ver kunnen komen, het is wel leuk voor de afwisseling, maar liever zag ik een echte co-op.

Dead Rising 4 is zeker een goede opvolger van het voorgaande deel, het heeft wat tekortkomingen maar aan de fun zal het niet liggen. Het gevoel van wanhoop en een tikkende klok is ingeruild voor ruimte, tijd, en rust. Er zitten nog wat kleine bugs in maar die mogen de pret niet drukken.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x